VUČIĆ JE ZBOG SRPSKOG NARODA ŽRTVOVAO SVOJU POZICIJU! Vulin odbrusio zapadnjačkim intelektualcima pred pregovore u Vašingtonu

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

25.08.2020

11:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izrazio je danas zabrinutost zbog, kako je naveo, pojačanih pritiska na predsednika Srbije Aleksandra Vučića pre sastanka delegacija Beograda i Prištine u Vašingtonu, ali i uverenje da će Vučić te pritiske izdržati.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aleksandar Vučić i Donald Tramp

Reagujući na izjave profesora Džejmsa Ker-Lindzija sa Londonske škole ekonomije i političkih nauka (LSE) da SAD žele da sveobuhvatni sporazum o Kosovu i da očekuje veliki pritisak na predsednika Srbije, Vulin je naveo da Lindzi nema ideje koje bi podržao po pitanju Kosova i Metohije, ali da je veoma informisan intelektualac i da najavu pritisaka na Vučića nije izrekao iz akademskih, već iz političkih razloga.

- Kada u našim medijima gledam i čitam kako beogradski junaci znaju sve šta bi Trampu rekli u lice, ne mogu da se ne setim kako su u vremenu svoje vlasti bili mali i tihi i to ne pred predsednikom SAD, već pred drugorazrenim činovnicima međunarodne zajednice. Šta su sve prećutali i šta su sve poslušali vidi se po sporazumima koje su nam ostavili da ih ispunimo - rekao je Vulin za Novosti.

 


Podsetio je da je i sam učestvovao u pregovorima sa EU koje je vodio predsednik Vučić i dodao da zn kako izgleda kada najmoćniji ljudi planete počnu da prete i napadaju.

- Bio sam svedok kada je predsednik odbijao da uradi bilo šta što može da naškodi Srbiji i Srbima potpuno spreman da cena odbijanja bude naplaćena samo njemu - kazao je Vulin.

On je naveo da je veoma zabrinut zbog pojačavanja pritiska na predsednika Vučića pre sastanka u Vašingtonu i da ga jedino hrabri činjenica da Vučić, kako kaže, ima i hrabrosti i mudrosti da zaštiti interese Srbije i srpskog naroda.

- Velike sile imaju svoje planove i nije im mnogo važno kako se oni odnose prema nama i našim životima. Verujem da će predsednik izdržati, a ja ću biti uz njega i u ovoj borbi - poručio je Vulin.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading