PROSTITUCIJA JE MORALNA AKTIVNOST! Đilasov kvazi-stručnjak traži legalizaciju najstarijeg zanata

Autor: informer.rs, Republika

Vesti

24.08.2020

12:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki opozicioni stručnjak Vojin Rakić koji se lažno predstavljao kao šef Unesko katedre za Srbiju, izgleda da je veliki stručnjak za prostituciju i "šugar bejbs" - mlade devojke koje sponzorišu stariji imućniji muškarci

RepublikaFoto: pixabay.com
Prostitucija (Ilustracija)

On je objavio "naučni rad" pod naslovom "Prostitucija, seks surogati i šugar bejbs" u kom detaljno analizira i brani tezu da je reč o visoko moralnim aktivnostima i čak se zalaže za to da države treba da pomogne i podstiče prostituciju i "sponzorisanje devojaka"?!

Tekst je početkom januara ove godine objavljen na sajtu reasrchgate.net, gde je dostupan i sažetak ovog "istraživačkog poduhvata" profesora Vojina Rakića.

- Prostitucija je kategorički moralna aktivnost, seksualni surogat i seksualna pomoć hipotetički su moralni, dok je "šugaring" (sponzorisanje prim. aut.) hipotetički nemoralno. Prvo, neki moralni prigovori prostituciji biće pobijeni, i tvrdiće se da je prostitucija u načelu moralna. Drugo, tvrdiće se da seksualno surogatstvo i seksualna pomoć pod određenim pretpostavkama mogu biti moralno opravdani - piše Rakić i nastavlja da elaborira:

 

 

 

- Treće, saponzorisanje je nemoralno, osim ako su njegovi razlozi i uslovi poznati obema stranama u transakciji. Ako se sponzorisanjene zasniva na varanju, on je sporazuman i stoga moralno opravdan. (...) Pokazaće se da je moralna adekvatnost ovih aktivnosti (prostitucija, seks surogat i šugaring") vrlo slična sa stanovišta utilitarizma, deontologije i etike vrlina. Konačno, tvrdiće se da država treba da podstiče prostiuciju, seksualni surogat , kao i moralno odgovarajuće oblike "šugaringa" (sponzorisanja) i to preko Agencija za sponzorisanje - navodi se između ostalog u ovom radu Vojina Rakića.

Podsetimo, Rakić je preko noći postao uzdanica opoziciono nastrojenih medija i opozicije zbog svojih kritika na račun aktuelne vlasti i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kada je kritikovao sve - od odgovora države na koronu, do ocena da je Vučić autokrata koji je zbog svoje samovolje uveo represivne mere. On se lažno predstavljao kao šef UNESCO katedre za bioetiku za Evropu, što su demantovali iz centrale ove institucije i ogradili se od njegovih političkih stavova.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading