SRPSKA SVETINJA NA METI VANDALA: Oskrnavili unutrašnjost crkve kod Prizrena, pronađene ČAURE OD METAKA!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

22.08.2020

14:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na srpske svetinje na Kosovu i Metohiji sinoć se dogodio još jedan u nizu napada. U selu Sredska kod Prizrena oštećena je crkva Uspenja Presvete Bogorodice, saopštila je Kancelarija za KiM.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Pored toga što je oskrnavljena unutrašnjost crkve, u obližnjem zvoniku, odakle je gađana kupola crkve, pronađene su i čaure od metaka lovačke puške.

Malobrojan preostali srpski narod u Sredačkoj župi razumeo je i ovu poruku kao pritisak koji treba da ga zastraši i onespokoji, i na kraju zauvek protera, navodi se u saopštenju.

Česta oštećenja i pljačkanja crkava i domaćinstava u ovom kraju pokazuju da Srbima, u selima na obroncima Šar planine, nisu zagarantovani ni bezbednost, ni život bez straha, ocenjuje Kancelarija.

 

 

 

"S obzirom na to da su nadležni privremeni pokrajinski organi izvršili uviđaj i evidentirali ovaj događaj, zahtevamo da vandali budu brzo uhvaćeni i kažnjeni", ističe se u saopštenju.

Kako navode, u najmanju ruku, isto onako kao što je je brzo i efikasno uhvaćena osoba koja je iste večeri polupala stakla na džamiji u selu Kovačevac, u opštini Kačanik.

"Samo jednak odnos prema zločinima, razbojništvima i vandalizmu, bez obzira na naciju i veroispovest onih koji su ta dela počinili, utiraće put izgradnji poverenja i zajedničkog života na Kosovu i Metohiji", zaključuju iz Kancelarije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading