IZNENAĐENJE U JAGODINI: Palma nije gradonačelnik!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

19.08.2020

14:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Konstitutiva sednica Skupštine grada Jagodine održana je danas, a 21 odbornik sa četiri izborne liste za predsednika Skupštine izabrao je Dragana Markovića - Palmu, a za njegovu zamenicu Snežanu Vukašinović, obope iz Jedinstvene Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug/D. ANIČIĆ
Dragan Marković Palma

Ovo je treći mandat Markovića na mestu predsednika Skupštine, a pre toga dva mandata je obavljao fukciju gradonačelnika Jagodine.

Za gradonačelnika Jagodine izabran je Ratko Stevanović, koji je ovu funkciju obavljao i u prošlom mandatu, a za njegovog zamenika izabran je Ivan Stamenković.


Za sekretara Skupštine postavljena je Vedrana Ljubanić.

 


Zahvalivši odbornicima na izboru i gradanima koji su glasali za Koaliiju JS,SPS,SNS na lokalnim izborima, Marković je rekao da će se u Jagodini i dalje raditi dobro i pametno kao i do sada i pozvao opoziciju na saradnju.

- Glasajte za ono što smatrate da je dobro za grad i građane, nemojte za ono što smatrate da je loše - poručio je Marković i ocenio da je Jagodina zahvaljujući jedinstvu stranaka u lokalnom parlamentu, u proteklom mandati ostvarila najbolje rezulltate od svih gradova u Srbiji.

On je dodao da će i dalje sredstva budžeta koristiti građani i objasnio da neke pozicije u budžetu nisu realizovane iz objektivnih razloga i da su te pare usmeravane građanima kao pomoć.

- Tako ćemo raditi i u narednom periodu, naša koalicija JS,PSPS i SNS imaju čime da se pohvale kada je upitanju rad na lokalnu - istakao je Marković i dodao da će ekonimij i zdravlje građana biti prioriteti u radu.

Sednicu je pre izbora Markovića vodio Stevanović, kao najstariji odbornik, a pomagao mu je Dušan Marković, najmlađi odbornik. Odbornici su za vreme sednice nosili epidemiološke maske, a na ulazu u zgradu merena im je telesna temperatura.

 


Sednica je počela potvrđivanjem mandata i zakletvom odbornika a posle konstituisanja skupštine, izabrani su predsednik i zamenik predsednika skupštine i postavljen sekretar skupštine grada. Na sednici je obavljen i izbor izvršnih organa grada, članova Gradskog veća.

U novom sastavu Skupštine grada, lista koalicije "Dragan Marković - Palma - JS, Ivica Dačić - SPS i Aleksandar Vučić - SNS, ima 17 odbornika, Lista "Bunt - prava Jagodina", dva odbornika, Pokret obnove Kraljevine Srbije i Lista "Mita Arsić" po jednog odbornika.

Od 64.859 građana Jagodine sa pravom glasa na glasanje je, 21. juna, izašlo 28.174, odnosno 43,44 odsto, a za zajedničku listu JS,SPS,SNS je glasalo 69,84 odsto, stoji u izveštaju Gradske izborne komisije koji je pročitan na sednici Skupštine.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading