SNS, DAČIĆ, ŠAPIĆ I METLA UMESTO BASTAĆA: Počelo formiranje vlasti na lokalu

Autor: Republika

Vesti

19.08.2020

04:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Skupština opštine Stari grad, koju je donedavno vodio Marko Bastać, jedan od učesnika protesta koji je organizovao Savez za Srbiju, dobila novo rukovodstvo, a u novom sazivu lokalnog parlamenta je ukupno 56 odbornika, sa šest izbornih listi.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Marko Bastać

Pored naprednjaka, koji su na izborima održanim 21. juna osvojili najviše glasova u novom sazivu opštinskog parlamenta, biće koalicija SPS-JS, SPAS Aleksandra Šapića i lista Metla, koju predvodi DSS.

Na konstitutivnoj sednici je za novog predsednika Skupštine opštine izabran Dušan Petrić sa liste "Aleksandar Šapić - Pobeda za Stari grad", kojem su podršku glasovima, osim njegove, dale i liste oko SNS, SPS i Metle. Za njegovog zamenika izabrana je Nevena Dodić, magistar Fakulteta političkih nauka, sa liste SNS.

 

 

 

Posle potvrđivanja mandata u novom opštinskom parlamentu našle su se i poznate ličnosti, pa će tako SNS, između ostalih, predstavljati muzičar Oliver Mandić i bivši košarkaš Goran Grbović, dok je nosilac opozicione liste "Čuvamo stari grad" glumac Ljubivoje Tadić.

Vlast je formirana i u Kruševcu, a vladajuću većinu, pored SNS, čine SPS, JS, SNP i POKS.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading