RAT MLAĐE I MARINIKE: Sukob zbog kandidature za predsednika Srbije

Autor:

Vesti

19.08.2020

03:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U glasilima bliskim lideru SSP pišu se hvalospevi o Tepićevoj, što Đorđevića dovodi do ludila, kažu izvori Srpskog telegrafa

RepublikaFoto: E Stock
UVELIKO "U KAMPANJI" Marinika Tepić

Dva najbliža saradnika lidera Stranke Sloboda i pravda (SSP) Dragana Đilasa - udarna pesnica i potpredsednica partije Marinika Tepić i, s druge strane, njegova siva eminencija i kum Mlađan Đorđević opasno su zaratili, otkriva Srpski telegraf. Povod za sukob, međusobna podmetanja i svađe je što oboje imaju ambiciju da budu kandidati za predsednika Srbije.

Posle debakla ideje o bojkota junskih parlamentarnih izbora i raspada SZS u Đilasovom okruženju uveliko se spremaju za predsedničke izbore 2022. godine.

"Dragane, gori si i od Čede!"

Čak su se Đilas i Đorđević, kako dodaje naš izvor, nedavno zakačili zbog internih istraživanja:

- Mlađa je pokazao Draganu da ima loš rejting, da mu ljudi ne veruju, da je maltene gori od Čede Jovanovića. Đilasa je to iznerviralo, burno je reagovao. Tako da su sada i njihovi odnosi malo uzdrmani, pa bi se reklo da je on možda naklonjeniji Mariniki.

- Dok se Đilas odmara po luksuznim letovalištima u Turskoj i relaksira po hotelima od pet zvezdica u mondenskom Kemeru, njegova dva najbliža saradnika Marinika i Mlađa odmeravaju snage, kadriraju po SSP i ratuju jer oboje imaju ambiciju da se kandiduju na predsedničkim izborima. Marinika je već "u kampanji", aktivna je na terenu, razgovara sa članovima, simpatizerima, građanima da je neophodna promena, da je vreme da žene budu zastupljenije i u politici i da bi žena trebalo da vodi državu - priča izvor Srpskog telegrafa blizak vrhu SSP.

 

LIDER SSP IGRA DVOSTRUKU IGRU I OBOJE DRŽI NA KRATKOM LANCU

Paralelno s tim, po glasilima bliskim Đilasu već se objavljuju hvalospevi o Tepićevoj.

RepublikaFoto: ALO
GAZDA GA DRIBLA Mlađan Đorđević

- Njene političke partije nema kad nema nje. Ona je već nedeljama prvo lepo lice Srbije... Marinika se prva i sasvim sama sukobila sa fašistima u Srbiji... Sve svoje borbe Marinika vodi kao izaslanik dela slobodne Srbije koja još nije prekrivena blatom. U te pohode uložila je sve što ima od hrabrosti i pouzdanja, uvek licem prkosno okrenuta ka zlu. Sve svoje emocije, koje drži na čvrstoj uzdi, uz sudnju strepnju da ne zaplače - deo je komentara Ljubodraga Stojadinovića, koji je objavljen u jednom dnevnom listu i nekoliko portala.

Foto: printscreen
TEPIĆEVU OKOVAO U ZVEZDE: Ljubodrag Stojadinović

REAKCIJE

Vladimir Marinković, poslanik SNS

Foto: Tanjug/D. GOLL

Ne postoji tu ni politka ni ideje, sem gole požude za vlašću i državnim budžetom, koji bi im obezbedio enormno bogaćenje. Ni Marinika Tepić, a ni Mlađan Đorđević neće imati nikakve moralne i ljudske prepreke da sa svojim gazdom izvrše juriš na budžet Srbije. Pokušali su udar na Srbiju svojim falangama, udarali na policiju, na institucije i nisu uspeli niti će ikad uspeti. Ogromna većina građana je za stabilnu, ekonomski i vojno jaku Srbiju, jednom rečju, za Aleksandra Vučića i njegovu viziju Srbije

Jelena Vukoičić, politikolog

Foto: Media centar Beograd

Konflikti, napadi, vređanja, afere su gotovo svakodnevna pojava u opoziciji, tako da ne čudi rivalstvo između Tepićeve i Đorđevića. Oboje su, međutim, loši kandidati. Ni jedno ni drugo nemaju nikakve šanse na predsedničkim izborima, svejedno je ko će od njih da se kandiduje, biće na začelju liste

Ovakva kampanja i akcije Tepićeve opasno su, kako navodi naš izvor, Đorđevića dovele do ludila:

- Marinika ga opasno iritira jer on sebe vidi kao predsedničkog kandidata. Oboje računaju na Đilasovu podršku. E sad, Đilas tu igra dvostruku igru. On je gurao Đorđevića kao mogućeg kandidata, ovaj je verovao da je to iskreno. Čini se, međutim, da je Đilasu on bio probni balon - isturio ga je malo u javnosti, da ispipa kako se kotira, da bi navukao i bes na sebe, a onda isturio nekog drugog kandidata.

Tepićeva i Đorđević nisu bili dostupni za komentar na brojeve poznate redakciji Srpskog telegrafa.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading