SRBI MOGU U CRNU GORU! Od ponoći "skinuti lanci"

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

14.08.2020

20:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Putnici iz Srbije od ponoći mogu da uđu u Crnu Goru, odlučilo je večeras crnogorsko Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti (NKT).

RepublikaFoto: twitter.com/@Dajkovic
Crnogorsko primorje

Kako je saopšteno posle sednice, u tu zemlju od ponoći će moći da uđu putnici iz SAD, Srbije, tzv. Kosova, Albanije i Severne Makedonije uz PCR ili ELISA test, ne stariji od 72 sata.

U saopštenju se dodaje da se obaveza posedovanja testa ne odnosi na decu mlađu od pet godina.


Uslov za ulazak građana iz navedenih zemalja jeste i da u periodu od 15 dana pre ulaska u Crnu Goru nisu boravili u nekoj od država iz kojih nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, stoji se u saopštenju.

 

 

 


Na sednici je doneta i odluka da se omogući ugostiteljskim objektima, koji imaju dozvolu, rad do 1.00 iza ponoći, prenose podgoričke Vijesti.

- U predlogu Instituta za javno zdravlje (IJZ) navodi se da je ublažavanje mera koncipirano uvažavajući trenutni nivo oboljevanja od novog korona virusa u Crnoj Gori i zemljama okruženja i nakon konsultacija s predstavnicima turističke privrede i udruženja hotelijera i ugostitelja - navode iz NKT.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Dragan Dubonjac

17.08.2020 03:07

Što se mene tiče Milogora za mene više ne postoji ! Još ako Milo stvarno bude iśao u Haag da svedoči u korist Tačija , onda za mene više Milogora neće postojati definitivno !!!