EPS izgradio novu TS "Krnješevci", za širenje industrijske zone: Nova snaga i podstrek za privredu

Autor:

Vesti

14.08.2020

11:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izgradnjom Trafostanice 110/20 kV "Krnješevci" vrednom 259 miliona dinara "Elektroprivreda Srbije" i ODS "EPS Distribucija" omogućili su da se šire proizovodni pogoni u industrijskoj zoni u Krnješevcima u opštini Stara Pazova. Nova TS prvenstveno napaja industrijske zone Šimanovci i Krnješevci.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Milorad Grčić

Njenim ulaskom u pogon, rasterećene su okolne TS 110/20 kV – "Pećinci", "Nova Pazova" i "Stara Pazova", i pojačao se njihov kapacitet za napajanje novih kupaca.

- Ono što je mnogo važnije od uloženih dva miliona evra je ono što dobijamo sa izgradnjom ove trafostanice. Ovo je ogromna industrijska zona sa preko 40 velikih potrošača i proizvođača koji imaju osetljivu opremu i potrebu za stabilnim napajanjem. Ovde radi preko 10.000 ljudi. Sada je omogućeno da snabdevanje ove zone nema nikakve veze sa naseljima gde žive građani i nikakav uticaj neke eventualne havarije ovde ne prenosi se na stabilnost napajanja u stambenim delovima – poručio je Milorad Grčić, v. d. direktora JP EPS.

RepublikaFoto: Privatna arhiva

Izgradnjom TS "Krnješevci" EPS je ispunio i obavezu iz ugovora Republike Srbije sa kompanijom „Boš“ za investiciju u izgradnju fabrike u Šimanovcima. Obezbeđeno je kvalitetno i sigurno napajanje fabrike iz dva nezavisna 110/20 kV izvora. TS je izgrađena kao objekat za dva tansformatora snage po 31,5 MW. U prvoj fazi je ugrađen jedan.

 

- Mi uvek vodimo računa o tome da je politika predsednika Srbije Aleksandra Vučića svakodnevno otvaranje fabrika i novih radnih mesta i očekujemo da upravo u ovoj industrijskoj zoni budu otvorene dve nove fabrike. Sve smo uradili i predvideli da bukvalno u roku od nekoliko nedelja možemo da instaliramo još jednu trafo ćeliju u zavisnosti od potreba, tako da smo spremni da prihvatimo nove investitore – dodao je Grčić.

RepublikaFoto: Privatna arhiva

Na teritoriji Stare Pazove su čak četiri industrijske zone sa velikim brojem renomiranih investitora. U Krnješevcima, najmanjem naselju staropazovačke opštine, na oko 25 kilometara od Beograda, formirana je industrijska zona na oko 600 hektara u kojoj su neke od najpoznatijih domaćih i inostranih kompanija. Rad tih kompanija ne bi bio moguć da EPS nije obezbedio energetske objekte za stabilno napajanje električnom energijom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading