Vučić: Pred nama je teška politička jesen, sledećeg meseca nas očekuju razgovori sa Albancima

Autor:

Vesti

14.08.2020

07:01 >> 08:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostuje u emisiji "Novo jutro" na TV Pink.

RepublikaFoto: TV Pink/printscreen
Aleksandar Vučić

Vučić u ovom gostovanju govori o bitnim pitanjima u našoj zemlji.

- Sa Grenelom sam razgovarao o ekonomskim temama, to je potvrdio i Avdulah Hoti - izjavio je on povodom najave sastanka predstavnika Beograda i Prištine 2. septembra u Beloj kući.

Vučić navodi da Zapad na Srbiju i tzv. Kosovo gledaju kao na dve nezavisne države, i da smo "previše mali da bi išta tu mogli da promenimo".

- Albanci na sastanak prvenstveno dolaze da bi sebe predstavili kao nezavisnu državu, ali mi ih uopšte nećemo tako tretirati. Hotiju sam devet puta to rekao - kaže on, i dodaje da "njima nije cilj da se omogući slobodan protok ljudi i robe, već priznanje od strane Srbije".

Vučić poručuje da se naša zemlja ne naoružava da bi ratovala, već da bi se zaštitila.

"Kriv sam šta god da uradim"

- Jedni me napadaju jer ne potpisujem nezavisnost Kosova, a drugi jer sam "nešto već potpisao" zato što su me neki doveli na vlast da bih to uradio. Ako Zvezda pobedi u derbiju, Vučić je namestio, a ako Partizan pobedi - opet je Vučić namestio da bi osvojio izbore - kaže predsednik.

"Smeta im što Telekom jača"

- Telekom je akcionarsko društvo, u kom država ima većinski udeo tj. kapital. Da li je posao političara da razara državni kapital? - upitao je on Mariniku Tepić povodom njene izjave da je "Telekom Srbija" najveća "SNS kasa".

Predsednik njene partije, kaže Vučić, uzeo je 30 miliona evra od Telekoma u periodu dok je bio na vlasti (2004-2012).

- Njima smeta što je Telekom sve snažniji, a ne slabiji - poručuje on, i dodaje da je "neverovatno da neko radi sa tajkunima protiv svoje države, jer će ta kompanija ostati Srbiji i kad se vlast promeni".

Napadi sa Istoka i Zapada

- Kada vodite jednu nezavisnu državu koja je mala, uvek ćete biti pod pritiskom onih većih - kaže Vučić, i dodaje da bi svi voleli da Srbija bude slaba.

On je izjavio da u poslednjih 100 godina, a i više, zemlje u regionu prave saveze protiv Srbije.

- Ja volim Ruse, volim i Evropljane, ali najviše volim Srbe. Mi nećemo biti ničiji robovi - prokomentarisao je Vučić odnose sa velikim silama.

Situacija sa epidemijom sve bolja

Vučić navodi da je epidemiološka situacija sa koronavirusom u Evropi sve lošija, a kod nas sve bolja.

- Dosta bolnica izlazi iz kovid sistema, očekujem da će za nekih sedam dana i Arena prestati da se koristi u ove svrhe - izjavio je, i dodao da gradimo ustanove namenjene za smeštanje obolelih od kovida.

Ukoliko epidemiološka situacija bude povoljna, Vučić se nada da će od sledećeg vikenda ugostiteljskim objektima biti omogućeno da rade do 1 čas posle ponoći.

- Ugostitelje samo molim da plaćaju poreze, naročito PDV, jer su nam rezultati u poreskoj upravi užasni - rekao je.

Teški razgovori u septembru

Njegova najvažnija poruka građanima Srbije danas je, kako kaže, da su pred nama teški razgovori sa Albancima u Vašingtonu i Briselu početkom septembra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (40)

Loading
lak

14.08.2020 07:29

Narodu niko nije ugodio....

BozaB

14.08.2020 08:00

Srbiju niko ne moze da prinudi na bilo sta, to ne dolazi u obzir.

lak

14.08.2020 08:03

Lepa vest...

mila

14.08.2020 08:05

Situacija sa Korona virusom se polako popravlja.