Muftija osuđuje ŠOVINISTIČKE IZJAVE opozicije: JEREMIĆ nije birao poreklo!

Autor: Republika

Vesti

14.08.2020

04:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šovinizam i nacionalizam su najniži stepeni ljudskog stanja jer su bez moralne osnove i vrednosti. Vuk Jeremić nije izabrao roditelje, niti njihovo poreklo, izjavio je muftija srbijanski Abdulah Numan za Srpski telegraf.

RepublikaFoto: V. Lukić
UVREDE PO NACIONALNOJ LINIJI: Vuk Jeremić

- Merilo ljudske vrednosti je u moralnim osobinama i stavovima koji se poklapaju s delima. Odgoj, a ne poreklo, su osnova ljudske vrednosti. Istorija nas uči da su najveće štete čovečanstvu učinjene na osnovi nacionalizma i šovinizma - ističe Numan, komentarišući to što je Jovanović vređao Jeremića, nazivajući ga polu-Bošnjakom, što bi moglo da se tumači i kao šovinistička poruka dela opozicije predvođene Đilasom, koji se navodno zalaže za evropske vrednosti, da bi nekima zbog nacionalne ili verske pripadnosti trebalo zabraniti rad ili bavljenje politikom.

RepublikaFoto: Tanjug
Muftija Abbulah Numan

Muamer Zukorlić, predsednik Stranke pravde i pomirenja i poslanik, poručuje da je neprihvatljiv i za osudu šovinistički ispad Jovanovića i opasan svaki pokušaj diskriminacije ljudi po etničkoj i verskoj osnovi.

 

 

 

- To je najniži nivo civilizovanosti i svesti u političkom delovanju. Svakako da sam se u tome pronašao, da se to odnosi i na mene. Pa ja sam najdrastičnije osetio posledice takvog ponašanja. Pre tri i po godine dobio sam presudu ISIS, pretnje likvidacijom, samo zato što se, kao musliman, bavim politikom u parlamentu nemuslimanske države. Odlučeno je zato da moram imati policijsko obezbeđenje - priča za Srpski telegraf muftija Zukorlić.

RepublikaFoto: Tanjug/Bošnjačka demokratska zajednica
Muamer Zukorlić

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Deda

15.08.2020 17:30

JEREMIĆ nije birao poreklo ali je birao da radi protiv države Srbije.