MA, BEŽI OD TOG POZDERCA! Još skandalozniji snimak Nikole Jovanovića: KO JE DESNI CENTAR? Pa Vuk je polu Bošnjak

Autor: Republika

Vesti

12.08.2020

12:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon jučerašnjeg, na kome najavljuje da će u Stranci slobode i pravde (SSP) biti "prvi čovek do Đilasa", na društvenim mrežama osvanuo je novi snimak u kome Nikola Jovanović, sada već bivši potpredsednik Narodne stranke, govori o svom doskorašnjem šefu Vuku Jeremiću. I ne, nije ništa lepo u pitanju. Naprotiv.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Nikola Jovanović

Verovatno ne znajući da ga snimaju, Jovanović je Jeremića izvređao i na nacionalnoj osnovi, nazvavši ga, između ostalog i "polu Bošnjakom", zatim se osvrnuo i na njegovo poreklo, tačnije to što je potomak porodice Pozderac, a govorio je i o lažnom političkom pozicioniranju.

Uz sve to, "potkačio" je i nekadašnjeg načelnika Generalštaba, danas člana Narodne stranke Zdravka Ponoša, za koga kaže da je "topio tenkove".

Na samom početku razgovora, Jovanović nepoznatom sagovorniku kaže da će mu reći nešto "kako bi skinuo kamen sa srca".

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Dragan Đilas

Jovanović: Da li ti znaš kakvu aluziju i impresiju i asocijaciju izaziva prezime Pozderac u mojim krajevima? Nema čoveka koji mi nije rekao "beži od Tog Pozderca".

Dalje se pita kako je moguće da se čovek koji je iz Ježevice, "koji tvrdi da je nacionalista" ne vidi ono što Jovanović vidi.

A da su razmirice zbog kojih su se Vuk Jeremić i on razišli ipak bile velike može se zaključiti iz nastavka snimka na kome se čuju primedbe o kadriranju predsednika stranke, postavljanju Borisa Hermana za prvog čoveka Gradskog odbora u Kragujevcu, ali i na račun Ponoša.

Jovanović: Kako je moguće da postavi Hermana? Kako je moguće da mu je siva eminencija čovek koji je topio tenkove?

Muški glas: Pa ne znam, ti znaš da Narodna stranka kao drži neku poziciju desnog centra.

Jovanović: Na papiru... Ko je desni centar? Ponoš? Koji je za NATO pakt? Vuk, koji je polu Bošnjak? Nemoj me zajebavaš...

RepublikaFoto: printscreen/N1

Ovo je, izgleda, nastavak razgovora koji je Jovanović takođe vodio sa nepoznatom osobom, a koji je osvanuo kasno sinoć na Jutjubu.

U njemu, on je govorio o tome kako prelazi u SSP, kako će biti najbliži saradnik Dragana Đilasa, i da sa sobom vodi "sve koji vrede".

Nikola Jovanović je, kako je "Blic" prvi pisao, podneo ostavku na sve funkcije u Narodnoj stranci zbog odluke te stranke da napusti Savez za Srbiju (SzS) i ubuduće nastupa sama u Beogradu.

Još tada se spekulisalo da će njegova sledeća "stanica" biti SSP, ali praktično do snimka koji je osvanuo sinoć, Jovanović to nije do sada potvrdio.

U njemu se osvrnuo baš na svoju buduću stranku, rekavši da "ako sve bude okej, a biće, biće i potpredsednik stranke".

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Jova

13.08.2020 11:21

Vuk je polu Bošnjak pa još i Pozderac.