Vučić o UOS: Udružuju se oni koji nisu u stanju ni glavni odbor da zakažu!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

11.08.2020

11:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sloboda okupljanja i udruživanja u Srbiji je sveta sloboda, kaže predsednik Aleksandar Vučić načelno povodom formiranja Udružene opozicije Srbije, ali primećuje da se u taj savez udružuju oni koji ne mogu ni glavni odbor da zakažu, a da se ne potuku, ni stranku da naprave, a da je ne kupe.

Foto: printscreen/TVPink
Aleksandar Vučić

- Slobodna smo zemlja u kojoj svako ima pravo da formira političku stranku, da kupuje političke stranke, da se udružuje, objedinjuje. Sloboda okupljanja u Srbiji je sveta sloboda u pravom smislu reči, za razliku od vremena kada su ti koji se sada udružuju vladali, pa ubili Ranka Panića, i čak nisu hteli za to da kažu ''izvinite''. Nije ga ubila hrvatska vojska dok je bio na ratištu, već oni - kazao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara.

Pročitao je, kaže, izjavu jednog od lidera iz tog saveza kako bi trebalo da se smeni autokratski režim u Srbiji:


- Pa ga pitam da li su to oni koji nisu u stanju da zakažu glavni odbor pa se potuku, zakažu sednicu stranačkog tela, pa to ne mogu tri meseca, oni koji ne poštuju najbliže saradnike, ili oni koji su kupovali poličke stranke, jer nisu mogli da skupe 10.000 potpisa.... - primetio je Vučić.

Kao predsednik države srećan je, kaže, što svako može da izjašnjava svoje planove.

 


- A svi njihovi planovi vezani su za ''Vučiću, najgori si na svetu'' - naglasio je Vučić.

U izjavi novinarima na novom Savskom trgu ukazao je kako je nekada izgledao taj trg u vreme kada su opozicioni političari bili na vlasti, i kako sada izgleda, dodajući da to pokazuje razliku.

- Dela su ta po kojima treba da se sudi - podvukao je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (12)

Loading
Branko

11.08.2020 11:54

Sada se vidi da je velika greška Boška Obradovića što je išao u bojkot izbora i time ostao bez para iz budžeta a sada će ostati i bez mesta u Ujedinjenoj opoziciji Srbije.

Odgovori 11 0
lak

11.08.2020 11:57

Predsednik je upravu......

Odgovori 11 0
BozaB

11.08.2020 11:58

To sto zajedno ne mogu preko 3% o njima vec govori sve samo po sebi.

Odgovori 11 0
BozaB

11.08.2020 13:03

Mogu da se udruzuju koliko zele, glasace nemaju pa nemaju.

Odgovori 11 0