Tadić: Ujedinjena opozicija je savez lakrdijaša

Autor:

Vesti

10.08.2020

16:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Boris Tadić je povodom najnovijeg projekta udruživanja opozicije danas izjavio da je Ujedinjena opozicija Srbije savez lakrdijaša, savez dve i po stranke kojima je cilj da razdruže opoziciju.

RepublikaFoto: Tanjug
Boris Tadić

Formiranje najnovijeg projekta udruživanja opozicije vidim kao prikrivanje vesti o raspadu Saveza za Srbiju, nakon bojkota izbora koji su inicirali, navodi Boris Tadić, lider SDS i bivši predsednik Srbije. On kaže da je opoziciji potrebna najveća moguća ozbiljnost i odgovornost u konsolidaciji, a "ne nove lakrdije koje samo troše vreme i energiju".

 

Ujedinjena opozicija Srbije (UOS) i zvanično je formirana, a deo tog saveza biće članice bivšeg SzS, sve osim Dveri, i još nekoliko manjih pokreta i udruženja.

Boris Tadić navodi da nedeljama javnost nije mogla da čuje ko su članovi te nove udružene opozicije,  a da sada, kada smo to čuli, jedino što vidi da je to zapravo SzS umanjen za Dveri i ZZS.

- Dakle, novo udruživanje je zapravo više potvrda razdruživanja - smatra on.

Lider SDS kaže da njegova stranka nije pozvana u to udruživanje, što, kako dodaje, dokazuje da namera tog projekta nije stvarno okupljanje opozicije, već šminkanje dezintegracije SZS-a.

 

- Međutim, da smo i pozvani ne bi se uključili u taj novi savez bez jasnih odgovora na ključna pitanja, koja su sve vreme nerazjašnjena – šta je motiv tog okupljanja, po kom kriterijumu i po čemu će se razlikovati od prethodnog koje je evidentno donelo više štete opoziciji, nego Vučiću. Sve vreme zagovaramo ujedinjenje opozicije, ali ne učestvujemo u projektima koji samo deklarativno to zagovaraju, a suštinski u efektu dele opoziciju. - ističe Tadić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Katarina

10.08.2020 18:21

U pravu je Tadić: Ujedinjena opozicija je savez lakrdijaša. Ali i neujedinjene demokratske stranke su savez lakrdijaša.