(FOTO) Brnabić, Vulin i Lončar udarili kamen temeljac: Gradi se nova kovid bolnica

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

10.08.2020

11:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U kasarni "Rasina" u Kruševcu danas počinje gradnja kovid bolnice, kapaciteta 500 ležajeva, koja će znatno olakšati borbu protiv korona virusa na zimu, a biće izgrađena do 15. decembra.

RepublikaFoto: Instagram.com/SNS Srbija
Kamen temeljac kovid bolnice u Kruševcu

Početku gradnje prisustvuju premijerka Ana Brnabić, ministri zdravlja i odbrane Zlatibor Lončar i Aleksandar Vulin, koji su zajednički položili kamen temeljac.

Premijerka je poručila da se bolnica gradi za eventualnI drugi talas kovida u Srbiji, koji se očekuje na jesen i zimu.


- Spremamo se za to, gradimo nove bolnice, gradimo laboratorije za PRC testiranje, podižemo kapacitete za uspešnu borbu protiv strašnog i nevidljvog neprijatelja - rekla je Brnabić.

Ona je rekla da će, ako vakcina stigne brže, ako se svi zajedno budu uspešno borili sa koronom, a građani budu disciplinovani, kao do sada, i ne bude potrebe za ovom bolnicom kao kovid zdravstvenom ustanovom - ona biti moderna, multifunkcionalna zdravstvena ustanova na usluzi građanima Kruševca i Rasinskog okruga.



- I kada budemo konačno pobedili koronu, bolnica će ostati za građane Srbije - rekla je Brnabić.

Premijerka je istakla da je investicija vredna 1,72 milijardi dinara, da će kapacitei bolnice biti 500 ležajeva, uz intenzivnu negu, a izgradnja bi trebalo da budu završena do 15. decembra.

U prethodnih nedelju dana srušeno je 4.380 metara kvadrata starih objekata i 4.150 kubnih metara šuta, kako bi se prostor pripremio za izgradnju bolničkog kompleksa.

Bolnica će biti moderna, funkcionalna, najavila je premijerka i dodala da će kovid bolnica biti na usluzi celom Rasinskom okrugu, pa bi tako, kada se "stiša" epidemija, trebala da posluži i za lečenje nekovid pacijenata.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading