(VIDEO) PRESEK STANJA! Dr Kon: Sve o početku školske godine biće definisano U UTORAK!

Autor:

Vesti

09.08.2020

13:03 >> 13:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Konferencija za novinare Kriznog štaba održana je danas u Palati Srbija.

Foto: printscreen/Tanjug
Predrag Kon

Na konferenciji se iznose najnoviji podaci o broju zaraženih, izlečenih, preminulih, kao i o trenutnoj situaciji i merama u Republici Srbiji.

Početak nastave u doba Kovid-19

- Ono što roditelji treba da zanaju jeste da samo zdrava deca mogu da idu u školu. Biće potrebno pre polaska u školu da mere temperaturu deci, biće potrebno da razgovaraju o svemu sa svojom decom. Biće definisano samo ponašanje u školi, kako za nastavnike tako i učenike. U mlađim razredima, do 4. razreda nastava će biti u školama, a za ostale kombinovano - kaže dr Kon.

- O tome se dosad diskutovalo i to je podložno promeni, ali u utorak u 9 časova će biti sve definisano - zaključuje on.

Presek stanja

U poslednja 24 sata u Srbiji je na koronavirus testirano 6.251 osoba, njih 236 bilo je pozitivno, dok je preminulo 9 ljudi. Prema poslednjim podacima na respiratorima se nalazi 106 pacijenata.

Deca sa autizmom

- Toj deci ne može da se kompletno kontroliše ponašanje u smislu kontakata, a ne možete ni garantovati ni da oni koji rade sa njima ne mogu da donesu kovid - kaže dr Kon i ističe da je to kompleksno pitanje i problem.

 

 

 

- Postoji ogroman strah ljudi koji rade sa njima da neće moći da ih adekvatno zaštite. Rešenja u tom problemunema. Mi smo rekli da ti centri treba da rade jednako kao i vrtići, što je bilo mišljenje mnogih epidemiologa, a nije prihvaćeno do kraja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading