(VIDEO) Predsednik Vučić: MOŽETE GLAVU DA MI SKINETE, ALI NEĆU DA KAŽEM DA OLUJA NIJE ETNIČKO ČIŠĆENJE

Autor: Republika

Vesti

07.08.2020

09:02 >> 09:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije u pratnji ministara Zlatibora Lončara i Branislava Nedimovića iznosi nove bitne informacije u borbi sa koronom.

RepublikaFoto: printscreen/TV Pink
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić

Okosnica obraćanja biće ekonomski uspesi Srbije u vrlo teškom periodu svakodnevne borbe sa kovidom 19.

KORONA:

Govoriće se o dve političke i ekonomske teme.

- Do jutros je hospitalizovano 3519 lica, skoro 2000 manje nego pre sedam dana. NIje vreme za opuštanje, nego da budemo još ozbiljniji u pristupu. Najveći broj preminulih je starije dobi, drastično manji procenat mladih, koji imaju neke druge bolesti, gojaznost... Nama je važno da vidimo pad procenata obolelih. Uz igradnju dve kovid bolnice, u ponedeljak počinje izgradnja nove kovid bolnice u Kruševcu, a ako rešimo sa kolegama iz inostranstva vakcinu, ta bolnica će postati multifunkcionalna. 

- Radovi na Infektivnoj klinici se nastavljaju, našoj najneopremljenijoj i građevinski najlošijoj ustanovi. I tu će se videti napredak standarda.

EKONOMIJA:

- U 6 sati otvoren trezor, u 10 sati su komercijalne banke počele da šalju 60 posto od minimalca, zarade za 1.016.000 zaposlenih.  Samo za ovu tranšu dajemo preko milijaru pomoći.

 

 

Srbija je u prvom kvartalu bila prva ekonomija Evrope, da bi Litvanija prevazišla na vrhu.

- Navikli su da kažu da je Srbija najgora, ali ovo ne znači da svi živimo kao bubreg u loju, da se živi lepo.

U roku od 10 dana krećem obnova opštih bolnica u četiri grada u Srbiji.

- Naš paket pomoći iznosi 12% našeg budžeta, nijedna država time ne može da se podiči. Jedna smo od zemalja koja je najviše uložila u obnovu ekonomije. Očekujemo pomoć EU, mi bismo sa tim novcem znali šta radimo. Građevinarstvo nam je u drugom kvartalu palo za samo 2.6%, ulagaćemo dodatni novac u izgradnju puteva i železnica.

 

 

- Mislim da ćemo uspeti da izbegnemo negativan rast na kraju godine, po čemu bismo bili ubedljivo najbolji u Evropi.

- Pšenica 23% više nego lani, kukuruz 10% više, suncokret na istom nivou, soja raste preko 20%, sa repom nismo najsrećniji. Poljoprivreda je u drugom rezultatu narasla na 2%, iznenađujuće dobar rezultat. 

BRISEL:

- Naš predlog je bio da ako želite plasiranje naše robe, neka nama piše Srbija, oni su odbili da razgovaraju. Novi Zakon o OVK je uvođenje verbalnog delikta, šikaniranje srpskog naroda. Čak je protiv mene podignuta krivična prijava. Zar u regionu više niko ne može da misli svojom glavom, srpskom glavom? Videćemo kako će Brisel da reaguje, ali kada vidim da dobijaju podršku od međunarodne zajednice da je poenta da Srbija prizna Kosovo, recite nam. Svi govore da je jedino rešenje priznanje Kosova i nema drugog. Ono što tražimo od ljudi u Srbiji je razumevanje težine pozicije u kojoj se nalazimo i jedinstvo.

- Što se tiće Palmera, pa nisu oni to krili. Neće ni SAD ni Nemačka povući priznanje, gledaće kako da Srbiju uvuku. Zato ćemo u september tražiti pre svega ispunjene stavki iz Briselskog sporazuma. Kada to vidimo da vidimo kako ćemo i šta dalje. Hoćemo stvarni dijalog, a ne samo kako mi njih da priznamo.

- To sam rekao i Palmeru, i Grenelu i Lajčaku... ja razumem njih, to je politika njihovih zemalja. Ali mi hoćemo stvarno da razgovaramo o našoj ekonomiji, ali to ih ne zanima.

OLUJA:

-Trudio sam se da ne kažem ni jednu lošu reč o onima koji su otišli u Knin. Oni su odlučili da tamo odu. Mislim da je to bilo suviše važna stvar, i da su morali da odluku donesu zajedno sa Srbijom i Srpskom. Njihova odluka... Taj medijski linč o kojem pišu. Pokažite mi jedan hrvatski mediji koji je pohvalio ono što je bilo u Rači.

- U Srbiji možete da brojite mediji koji linčuju i mene. Na 6 portala je objavljeno preko 1.000 tekstova protiv mene. Ako mi kažete da je to slučajno i da nije organizovano...

- A ovde ste imali medije koji su svu hajku okrenuli protiv Srbije i Srba. Vodi se permanentna hajka protiv Srbije.

- Beogradska čaršija je uvek gledala i mislila da će biti veći Evropejci ako se ugledaju na Zagrebačku.

- Oni koji slave nek objasne narodu šta slave.

O ZAKONU O OVK:

- Vrlo loša vest za naše ljude. Srpska lista će morati da preuzima mere tim povodom, oštro da reaguje.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (14)

Loading
BozaB

07.08.2020 09:13

U zdravstvo se ulaze vise nego ikada pre, planski i na pravi nacin.

Odgovori 10 1
Maja

07.08.2020 09:28

Propratimo i budimo u toku!

Vlajko77

07.08.2020 09:33

Predsednik Vucic : Nova kovid bolnica pocinje da se gradi od ponedeljka !

Odgovori 10 1
BozaB

07.08.2020 09:43

Nikada necemo oprostiti niti zaboraviti sve nase zrtve.