RASKRINKAN DRAGAN ĐILAS: Pokazao pravo lice po pitanju Kosova

Autor:

Vesti

06.08.2020

03:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pale sve maske - Dragan Đilas, lider dela srpske opozicije, pokazao je ko je i za koga radi. Iako je tri godine unazad non-stop pričao o Kosovu, kritikujući predsednika Aleksandra Vučića i sve njegove ideje (ne iznoseći pritom nijednu svoju), sada je pitanje KiM izbrisao iz svih svojih agendi.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Dragan Đilas

Ispostavilo se, naime, kažu naši sagovornici u vrhu nove Đilasove organizacije (Ujedinjena opozicija Srbije) da je njegov zadatak bio da opstruira sve pokušaje da se postigne bilo kakav kompromis, očigledno po nalogu nekih država koje su sada iskočile u prvi plan u dijalogu Beograda i Prištine (čitajte Nemačka). Sada, po svemu sudeći, dobio je mig da Kosovom više ne treba da se bavi jer Berlin smatra da je preuzeo kormilo dijaloga i ne treba mu njegovo opstruiranje unutar Srbije.,

 

 

 

A Đilasovu igru pročitali su i oni koji su mu bili najbliži unutar Saveza za Srbiju, Dveri, pa je pukla tikva. Kako je objasnio Ivan Kostić, potpredsednik organizacije Boška Obradovića, oni ne mogu biti zajedno sa nekim kome u programu nije Kosovo.

Evo šta je pričao Đilas

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

*Rešenje pitanja KiM je u pomirenju Srba i Albanaca, a ne u razgraničenju (10. mart 2019)

* Skandalozno je što je Vučić došao u parlament da bi rekao da nema plan za Kosovo (27. maj 2019)

* Da se od mene traži da potpišem sporazum po kome Srbija daje saglasnost Kosovu da uđe u UN, ja to ne bih potpisao. Verujem da je rešenje u pomirenju naroda (11. jun 2020)

Razlog za proteste u više gradova Srbije je što narod ne prihvata više da ga prave budalom i ludim. Videli smo šta Albanci traže tokom razgovora o KiM u Parizu. A šta si ti Vučiću tražio, šta si predložio, sa kojim mandatom, sa kojom platformom? (11. jul 2020)

- Mi smo ušli u SZS zato što je počivao na 30 programskih tačaka, među kojima su mnoge uvrštene iz našeg programa. Za smenu aktuelne vlasti potrebna je saradnja unutar opozicije, ali to ne znači da treba da se utopimo u neku novu opozicionu platformu koja nema jasno definisane stavove po ključnim nacionalnim i državnim pitanjima - priznao je Kostić.

Vesić: Tri godine minirao razgovore

RepublikaFoto: Grad Beograd
Goran Vesić

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić ocenjuje da je Đilasov savez napadao Vučića u vezi sa KiM i širio laži, pokušavajući da ga smeni na ovom pitanju.

- Đilas je ovo radio tri godine sa idejom da oteža svaki kompromis koji su mogli da postignu Srbi i Albanci zajedno. Njegov cilj je bio da tako pokaže kako Srbija nema jedinstvenu politiku oko KiM, što je otežavalo našu poziciju. Dakle, tri godine Đilasova jedina politika bila je da se spreči bilo kakav kompromis u vezi sa KiM i zato je promovisao i sprovodio nasilje u politici, ali i na ulicama - navodi Vesić.

Kako kaže, Đilasu Kosovo više nije tema sad kad je propao SZS i pravi novo udruženje:

- Ni prva tema, ni druga, ni deseta, ni poslednja. Zato što su mu oni koji iz inostranstva njim upravljaju rekli da zaboravi na Kosovo. Sada mu Kosovo više nije važno, kao što nikada nije ni bilo.

Đilasa Kosovo nikad nije interesovalo, mišljenja je politikolog Jelena Vukoičić:

- Đilasu je samo važno da dođe na vlast, pa ako to znači da sa Vučićem ode i KiM, nije bitno. Činio je sve da pokaže kako navodno ne postoji konsenzus u društvu po pitanju KiM, tako oteža poziciju Vučića, a olakša Albancima. Jasno je, po tuđim nalozima, a zarad svojih interesa. E. S. T.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (35)

Loading
Vitavit

06.08.2020 07:38

Djilas odavno šuruje sa Albancija, veću podrsku ima od njih nego od gradjana Srbije :)))

Olja

06.08.2020 07:46

Djilas masta o tome da upropasti Srbiju u svakom smislu.Izdajnik.

Jeca

06.08.2020 07:57

Nista se od njega drugo, nije ni moglo ocekivati.

Julija

06.08.2020 07:59

Ovom coveku je jedino bitno da dodje na vlast, dakle da skine s vlasti Aleksandra Vuciica, a ako sa skidanjem Vucica ode i Kosovo, to nije vazno. Eto, takav je Djilas.