Stefanović posle 25 godina ponosan na Srbiju i ogorčen na sramotu Hrvatske

Autor:

Vesti

04.08.2020

14:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je danas, uoči godišnjice akcije "Oluja", da je ponosan što se Srbija ne siti i ne prečutkuje stradanje sopstvenog naroda.

RepublikaFoto: Tanjug/M. NIKOLIĆ
Nebojša Stefanović

Izjavu prenosimo u celosti: 

- Teško je i zamisliti kako se danas osećaju porodice ubijenih i nestalih i svi prognani Srbi sa svojih vekovnih ognjišta u hrvatskoj vojno-policijskoj akciji "Oluja". Kako se osećaju oni koji već punih 25 godina oplakuju svoje najmilije ili oni koji još uvek ni ne znaju sudbinu svojih najbližih, kao i svi oni koji su morali ostaviti sve što su sticali i jedva spasavajući živu glavu bežati iz svojih domova u izgnanstvo. Nema utehe za njih, ništa njihove rane ne može zalečiti. 

Nažalost, i 25 godina kasnije Hrvatska će slaviti vojnu operaciju u kojoj je više od 1.800 Srba poginulo ili nestalo, dok je oko 250.000 prognano. Slaviće akciju u kojoj je sprovedeno etničko čišćenje našeg naroda i u kojoj su žrtve u najvećem broju bili civili, uglavnom starci, starice, žene i deca. Ovaj brutalni zločin usred Evrope i danas je ostao zločin bez kazne. Vreme nije donelo pravdu za žrtve "Oluje" i to će ostati ispisano kao sramotna stranica u istoriji Evrope.  

 

 

 

Ponosan sam da se Srbija danas ne stidi, ne prećutkuje i ne skriva stradanje sopstvenog naroda, olakšavajući zločincima da ne moraju da se suoče sa svojim nedelom, kako je to činila u vreme prethodnih vlasti.   

Ponosan što danas obeležavamo Dan sećanja na stradale i prognane Srbe u "Oluji", što Srbija već šestu godinu zaredom, zahvaljujući odlučnosti predsednika Aleksandra Vučića, više ne ćuti, kako je to bilo nekada, i što ima snage da glasno kaže da je to bio strahovit zločin i ne dozvoljava da se zaboravi. To je najmanje što kao društvo dugujemo žrtvama i prognanima u zločinačkoj akciji "Oluja". 
     
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading