(FOTO) PRIRODNA KATASTROFA NA UVCU: Helikopteri prestravili beloglave supove, mladunci se podavili - a već su na ivici istrebljenja

Autor: Republika

Vesti

04.08.2020

06:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fond za zaštitu ptica grabljivica objavio je na svojoj Fejsbuk stranici tužnu vest.

RepublikaFoto: Tanjug
Prirodni rezervat Uvac

Fond za zaštitu ptica grabljivica objavio je na svojoj Fejsbuk stranici tužnu vest.

Ovih dana je helikopter leteo oko gnezda u koloniji beloglavih supova u kritičnom periodu kad su mladunci pred poletanje sa gnezda.

 

Mladunci su preplašeni od helikoptera prevremeno iskakali iz gnezda i padali u jezero. Evidentirano je 6 mladunaca koji su ispali iz gnezda od kojih je tri spaseno zahvaljujući čuvarima i meštanima i preneto u prihvatni centar rezervata Uvac. Ne postoje informacije šta je bilo sa druga tri mladunaca a verovatno je bilo još nekih mladunaca koji nisu pronađeni.

Direktorat za civilno vazduhoplovstvo postupa prema dokumentu Zavoda za zaštitu prirode, po kome nema nikavih ograničenja za letove na malim visinama u kolonijama beloglavih supova. Iz Finda mole kolege iz Zavoda za zaštitu prirode da pri davanju stručnih mišljenja konsultuju i nezavisne stručnjake. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
PN

04.08.2020 06:45

Stoko nemarna!