(FOTO) SVI NOSILI MASKE OSIM MRKONJIĆA I ZUKORLIĆA: Iza kulisa konstitutivne sednice Skupštine Srbije

Autor:

Vesti

04.08.2020

03:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zaklinjem se da ću dužnost narodnog poslanika obavljati predano, pošteno, savesno i verno Ustavu, braniti ljudska i manjinska prava i građanske slobode i po najboljem znanju i umeću služiti građanima Srbije, istini i pravdi, reči su zakletve koju su juče u Skupštini Srbije položili poslanici, čime je zvanično konstituisan novi saziv parlamenta posle izbora 21. juna.

RepublikaFoto: e-stock/D. MILENKOVIĆ
Muamer Zukorlić

Na sednici su samo potvrđeni mandati, dok će izbor skupštinskog rukovodstva - predsednika parlamenta, potpredsednika, generalnog sekretara i formiranje radnih tela biti sledeće sedmice, moguće 10. avgusta.

Sednicom koja je počela intoniranjem himne "Bože pravde" predsedavala je najstarija poslanica 91-godišnja Smilja Tišma (SPS), kojoj je asistiralo četvoro najmlađih kolega - Nikola Lazić (SNS), Sofija Maksimović (SPAS), Nandor Kiš (SVM) i Dubravka Kralj (SPS).

Zasedanje je održano uz stroge mere zaštite zbog korone. Na ulazu u zgradu Skupštine svima je merena temperatura, imali su na raspolaganju dezinfekciona sredstva, u klupama su sedeli odvojeni pregradama pleksiglasa i bili su u obavezi da nose maske.

Toga su se svi i pridržavali, izuzev socijaliste Milutina Mrkonjića i lidera SPP Muamera Zukorlića. U sali su, naime, bili bez maske. Zukorlić je imao opravdanje, preležao je koronu, te je, kako tvrdi za Srpski telegraf, bezopasan.

Poslanici sa KiM u prvim borbenim redovima

- Narodni poslanici sa KiM u prvim borbenim redovima Narodne skupštine Republike Srbije - napisao je direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić na Instagramu uz fotografije iz parlamenta.

Među poslanicima sa KiM su Danijela Vujičić, Ljubomir Marić, Milan Savić...

RepublikaFoto: ST/N.MANDIĆ
Milutin Mrkonjić

S druge strane, Mrkonjić tvrdi da je masku imao u ruci, ali da je skinuo da bi popričao sa Zukorlićem.

- Nisam čoveka dugo video. Inače, čuvam se, vodim ljubav redovno i neću skoro umreti. Neće inženjeri i političari ostati bez mene bar još 10 godina - rekao nam je socijalista.

Srbiji predstoji formiranje nove vlade, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je da bi taj posao trebalo da bude završen do kraja meseca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading