(FOTO, VIDEO) POSLANICI POLOŽILI ZAKLETVU! Ovo događaji su obeležili konstitutivnu sednicu Skupštine: Nogisti i Đilasovci napravili haos ispred parlamenta

Autor:

Vesti

03.08.2020

07:50 >> 09:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas u Beogradu se održava konstitutivna sednica novog saziva parlamenta, na kojoj će novim poslanicima biti potvrđeni novi mandati.

RepublikaFoto: printscreen
Foto: Ilustracija

11.22 Nastavljen rad parlamenta, poslanici polažili zakletvu

Nakon pauze, nastavljen je rad Skupštine Srbije. Predsedavajuća je konstatovala da je svih 250 uverenja u saglasnosti sa izveštajem RIK-a čime je potvrđne mandat poslanicima.

Zakletva koju su položili poslanici glasi:

"Zaklinjem se da ću dužnost narodnog poslanika obavljati predano, pošteno, savesno i verno Ustavu, braniti ljudska i manjinska prava i građanske slobode i po najboljem znanju i umeću služiti građanima Srbije, istini i pravdi!"

 

11.07 - Jajima na zdanje parlamenta

Rasčinjeni monah Antonije koji se od samog početka priključio protestima protiv vlasti, napravio je novi incident kada je pred nekoliko desetina okupljenih demonstranata i pred kordonom policije zasuo srpski parlament jajima uz ovacije Đilasovih pristalica.

 

 

10.35 - Određena pauza od 60 minuta

Nakon što je izabrana verifikaciona komisija određena je pauza od 60 minuta. Potom će biti potvrđeni mandati poslanika.

10.15 Bože pravda na početku sednice

Konstitutivna sednica Skupštine Srbije počela je danas oko 10 časova intoniranjem himne, a sednicom predsedava najstarija poslanica Smilja Tišma iz SPS.

Predsedavajućem pomažu četiri najmlađa poslanika Nikola Lazić (SNS), Dubravka Kralj (SPS), Sofija Maksimović (SPAS) i Nandor Kiš (SVM).

Prisutno je 190 poslanika, rekla je Tisma na početku zasedanja i pročitala dnevni red sednice koji podrazumeva potvrđivanje mandata poslanicima i izbor skupštinskog rukovodstva.
 

 

 

 

10.00 Nogo spremao haos

Policija je u centru Beograda zaustavila automobil bivšeg poslanika Dveri Srđana Noga koji se zaputio ka Narodnoj skupštini sa gepekom krcatim kesa sa pejnt-bol puškama i pirotehničkim sredstvima…

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ

09.36 Pristižu poslanici

Poslanici Srpske napredne stranke (SNS) uputili su se u skupštinsku salu, a primećuje se da svi poštuju mere, te su pod zaštitnim maskama.

09.31 Dragan Marković Palma stigao je u Skupštinu.

RepublikaFoto: Republika
Dragan Marković Palma

Poslanici u novom sazivu imaju svečani doček - crveni tepih i spalir garde.

Foto: Republika
Svečani doček

09.00 Radulovićev putujući cirkus

Jutros kod Doma Narodne skupštine pojavio se i Saša Radulović koji je pozivao na proteste. Ipak, na njegov poziv odazvala se tek nekolicina njegovih pristalica.

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (17)

Loading
BozaB

03.08.2020 08:38

Za Srbiju je danas novi dan, dan kada nastavlja da napreduje uz nove poslanike.

Tanja

03.08.2020 19:46

@BozaB - Srbija ce od sada jos vise napredovati na svim poljima.

nikola

03.08.2020 08:52

Idemo dalje, još puno posla je ostalo da se uradi,da se gradi i radi!

Nikola

03.08.2020 09:02

Nadam se da ste iskreno polozili zakletvu, da ce svako na svoj nacin opravdati poverenje koje je dobio od naroda, da ce se svako na svoj nacin boriti da ocuvamo KiM, da se trudite da nas majka Srbija napreduje, da ce vam interes biti bolji i lepsi zivot gradjana Srbije!!!