POČEO HOROR U SRBIJI: Ovi gradovi su u totalnom mraku, najgore tek sledi!

Autor: Republika

Vesti

25.10.2017

08:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na teritoriji opštine Nova Varoš oko 600 domaćinstava je bez struje, najkritičnije je u selima oko Jasenova, Trudovo i Murtenica, kao i zlatarska sela ka Sjenici. Potom, izlila se reka Gradac kod nove brane i napravila novo korito koje je odseklo pola Valjeva od sveta.

RepublikaFoto: pixabay.com
Pola Srbije zavejano i bez struje

- U Vodenoj poljani sneg je preko metra i ekipe su izašle na teren ali da li će se izboriti po takvom vremenu i sa takvom opremom i koliko će to biti trajno, videćemo - rekao je za Tanjug predsednik opštine Nova Varoš Radosava Vasiljević.

 

 


Prema njegovim rečima, problem je ponovo u niskonaponskoj mreži.

- Zbog težine snega grane su pale po provodnicima i pokidale ih. Ponegde su oboreni i stubovi - rekao je Vasiljević u izjavi za Glas zapadne Srbije.

On je dodao da je distribucija poprilično neopremljena terenskim vozilima kao i ljudstvom i da se bore da otklone kvarove, međutim to ne ide tako brzo. 

I na Uvcu je bilo čupavo. Nestanak struje uzrokovao je stajanje saobraćaja čak od dva sata, te nije mogla da se pređe granica.

Sa druge strane, izlila se reka Gradac kod nove brane i napravila "novo" korito. Odnela je novi asfaltni put u dužini od 30 metara i više valjevskih domaćinstava "odsekla od sveta".

Na tom delu odsečenog puta se nalazi i crpna stanica valjevskog vodovoda. Zbog vode koja je odnela deo puta nemoguće je doći do mnogih domaćinstava u tom delu Valjeva.

Hladni dani nam tek dolaze, a najave za moguće probleme po mestima u Srbiji su zabrinjavajuće.

Mnogi gradovi su upozoreni na moguće izlivanje reka, te neprohodnost zbog snega...

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading