KON RADIKALAN, uzalud maske - POLICIJSKI ČAS je pravo rešenje

Autor: Alo, Republika

Vesti

01.08.2020

05:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je da se situacija u Srbiji stabilizovala, na dosta visokim brojevima, ali se poboljšanje "može naslutiti".

RepublikaFoto: Tanjug/S. MILJEVIĆ
Doktor Predrag Kon

Kon je na televiziji Pink rekao da je dobro što je broj pozitivnih PCR testova pao na osam odsto od broja pacijenata koji se jave na pregled, a taj procenat je do pre nekoliko dana bio od 20 do 30.

Ocenio je da će ovo "zaravnjenje epidemiološke krive" ići sporije jer se "ne može očekivati od maski da epidemiju uspore kao što je bilo sa zatvaranjem za vreme vanrednog stanja".

Objašnjavajući svoju izjavu o Beogradu kao "tempiranoj bombi" Kon je rekao da "Beograd nikada nije imao najveći aktivni broj obolelih prema broju stanovnika, ali da pošto je ogroman grad uvek je potencijalno mesto širenja zaraze".

Trenutno je, kako je rekao Kon, najkritičnija situacija u Bujanovcu i celom Pčinjskom okrugu, ali se u manjim sredinama epidemija lakše kontroliše.

On je najavio veće kontrole ljudi koji treba da budu u samoizolaciji i rekao da će se u taj proces uključiti i Komunalna policija.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Filip

01.08.2020 07:44

Ako mora uvedite ali samo za Beograd kao u Kini.

Odgovori 11 2
Zemunac

02.08.2020 08:36

Meni policijski cas sto sam od pocetka krize disciplinovan a njemu setnja po ceo dan sa jedne na drugu TV. On, Darija i Nestorovic dosadili i bogu i svetu i sve od pocetka BEZ maski. Kakav oni primer daju kao lekari?? Uostalom Kon je sedeo u kaficu prvi dan posle ukidanja mea, na nula distanci od ostalih sa maskom pod bradom. Kad propisujes mere prvi ih postuj za primer drugima a ne bahati se.