(VIDEO) ČANKOV BATINAŠ PREBIO BOLESNOG MLADIĆA

Autor:

Vesti

01.08.2020

03:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ivan Jakšić, koji je bio na listi odbornika Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) u Novom Bečeju, brutalno je prebio Bojana Pomorišca u jednom kafiću u Novom Miloševu. Po ugledu na stranačkog šefa i lidera LSV Nenada Čanka, koji nesuglasice često rešava batinama, i Jakšić se siledžijski razračunava s onima koji mu se iz nekog razloga ne dopadaju.

RepublikaFoto: Srpski telegraf/Tanjug/A. PAP
Foto: Ilustracija

Incident se dogodio 28. jula, a sve su zabeležile sigurnosne kamere u kafiću. Bojan je, prema izveštaju lekara specijaliste u koji je Srpski telegraf imao uvid, lako duševno zaostala osoba.

Batine koje je dobio nesrećni mladić izazvale su ogorčenje stanovnika Novog Miloševa, a gazda kafića je poručio da će zabraniti ulazak siledžiji koji se krije iza političkih funkcija.

Član crkvenog hora

Prema izveštaju lekara specijaliste, Bojan Pomorišac boluje od epilepsije. Ima laku duševnu zaostalost, odnosno mentalnu retardaciju i značajan poremećaj ponašanja koji zahteva pažnju i tretman. Pod stalnim je lekarskim nadzorom i terapijom, a prema mišljenju psihijatra, nesposoban je za rad. Međutim, uprkos ozbiljnoj dijagnozi, po prirodi je miran i nije sklon agresiji. Takođe, član je crkvenog hora u Crkvi Svetog arhangela Gavrila u Novom Miloševu.

- Bojan je mirno sedeo za svojim stolom, pio kafu i gledao u telefon kad ga je verbalno napao Ivan. Besan što ga ignoriše, prišao je bliže stolu i nastavio da ga verbalno maltretira. U jednom trenutku zavalio mu je šamar iz sve snage, a potom ga udarcem u glavu oborio na patos. To mu nije bilo dovoljno, već je nastavio da ga udara iako je Bojan ležao na podu, a potom ga izbacio iz kafića - ispričao je jedan od očevidaca ovog incidenta koji se u tom trenutku zadesio u kafiću i zamolio da mu ne pominjemo ime.

Zanemeli u LSV

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Ivan Jakšić tokom napada

Ivan Jakšić bio je na listi odbornika LSV u Novom Bečeju, međutim, niko u stranci nije želeo da kaže ni reč o incidentu. Njegov šef i lider LSV Nenad Čanak, koji je odranije poznat po agresivnom i bahatom ponašanju, nije odgovarao na naše telefonske pozive i poruke. Ostali smo uskraćeni i za odgovore na pitanja koja smo poslali na zvanični mejl stranke u Novom Sadu.

Kako je objasnio, Jakšić iza sebe ima jaka politička leđa, pa ne bi da mu se zamera.

- Žao mi je Bojana, svi znaju da je bolestan, ali je miran kao bubica. Ne pije, ne puši, nikad u životu nije dobio čak ni prekršajnu prijavu. Ivan je siledžija i to svi znaju, ali ga se plaše i klone - dodao je očevidac.

 

 

 

Ivan Jakšić nije bio raspoložen da odgovara na naša pitanja o prebijanju Pomorišca.

- Bez advokata ne dajem izjave. Doviđenja - odbrusio je i prekinuo vezu.

DUG SPISAK GREHOVA NENADA ČANKA

RepublikaFoto: Tanjug/A. PAP
Nenad Čanak

* 2012. štapom je brutalno prebio Pavla Lešanovića ispred kafane, ali ga je sud četiri godine kasnije zbog zastarelosti predmeta oslobodio

* 1999. organizovao demonstracije u Novom Sadu sa Nenadom Opačićem, koji je osuđen kao glavni novosadski narko-diler

* Bivša supruga Marija Vasić optužila ga je da joj je putem političkih veza oteo sina

* U jeku pandemije koronavirusa optužio je SPC da čini akt bioterorizma i podriva stabilnost zemlje

* Podržava otimanje hramova SPC od crnogorskog režima

* U studiju razvio zastavu Katalonije u znak podrške njihovim separatističkim težnjama odvajanja od Španije

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading