Šutanovac vratio bivšu radikalku na "fabričko podešavanje"! Odlaskom na proslavu "Oluje" Boris Milošević neće obezbediti nikaku jednakost!

Autor:

Vesti

31.07.2020

12:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Funkcioner srpske stranke u Hrvatskoj SDSS i novoizabrani potpredsednik vlade Boris Milošević najavio je odlazak na obeležavanje vojne akcije "Oluja", a kako je rekao, njegov odlazak će poboljšati status srpske zajednice u Hrvatskoj.

RepublikaFoto: Tanjug/N. Stojanović
Dragan Šutanovac

Reakcije javnosti na njegovu odluku nisu izostale, a jedna od njih je stigla i od Predsednice Evropskog pokreta Srba sa Kosova i bivše radikalke Rade Trajković.

- Nije problem Boris Milošević koji odlaskom na godišnjicu Oluje želi obezbediti jednakost za svoju zajednicu. Problem su hipernacionalističke vlade u regionu koji Srbe mogu prihvatiti kao svoje građane samo ako se oni svog istorijskog sećanja i nacionalnog identiteta odreknu - napisala je ona.

 

 

Međutim, bivši ministar odbrane Dragan Šutanovac nije ostao nem na njenu izjavu, pa je rešio da je podseti šta je "Oluja" i vrati je kako bi to mladi rekli na "fabričko podešavanje".

- Odlaskom na proslavu Oluje Boris Milošević neće obezbediti nikaku jednakost za svoju zajednicu a relativizovaće vojne akcije i etnička čišćenja zbog kojih su mnogi osudjeni u Hagu. Ovo je ili mazohizam ili neki sakriveni lični interes.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading