Vučić čestitao Kurban-bajram: Nevolja je zajednička, ali je možemo savladiti kao i svaku do sada

Autor: Republika

Vesti

31.07.2020

06:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je Kurban Bajram Reisu-l-ulemi Islamske zajednice Srbije Seadu ef. Nasufoviću i predsedniku Mešihata Islamske zajednice u Srbiji muftiji dr Mevludu ef. Dudiću kao i pripadnicima islamske zajednice.

RepublikaFoto: Tanjug/Zoran Žestić
Aleksandar Vučić

- Vama, verskim službenicima i svim vernicima islamske veroispovesti od srca čestitam Kurban Bajram u iskrenoj veri da će vam ovaj veliki praznik doneti svako dobro, spokoj, blagostanje vašim porodicama i nadu u dobra vremena koja će doći nakon velikih iskušenja sa kojima se svi suočavamo - naveo je Vučić.

On je pripadnicima islamske zajednice pre svega poželeo dobro zdravlje, za koje se, kako kaže, svi borimo u ovim teškim vremenima.

- Nevolja je zajednička, ali je možemo savladiti kao i svaku do sada - uz medjusobno razumevanje, poštovanje, brigu o bližnjima i čvrsto uverenje da ćemo i ovo zajednički prebroditi - naveo je predsednik Srbije.

Kako ističe, simbolika kurbanskog žrtvovanja jeste simbolika praštanja, pomaganja, susretanja sa braćom i komšijama, medjusobnog približavanja, a ovo je praznik koji slavi velikodušnost, saosećanje sa onima koji nemaju, kao i solidarnost koja nam je svima potrebna, možda više nego ikada pre.

- Ovaj praznik predstavlja istinski odraz jedinstvenosti ljudskog roda, zajedničkih predaka i nasledja, kao i podsećanje i svedočanstvo da smo svi braća i da je jedan od najvažnijih ciljeva svakog čoveka život u duhu tolerancije, pomaganja, širenja dobre volje među ljudima i milosrđa prema nevoljnima, na koje nikada ne smemo da zaboravimo - naveo je Vučić.

On je vernicima poželeo da praznik provedu u miru i radosti, da u duhu Kurban Bajrama i uz iskrene molitve uvek dočekuju dobre vesti i svako dobro i napredak u "zajedničkoj kući, u našoj Srbiji".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Filip

31.07.2020 12:13

Čestitke. Samo držite rastojanje izmedju osoba, nosite maske i dezinfekcija ruku po dolasku kućama. Život je jedan. Korona ostavlja trajne posledice i skraćuje ljudima život.

Odgovori 15 0
Lepi

31.07.2020 16:38

Srecno svima koji slave

Odgovori 11 0
Rea

31.07.2020 18:29

Srecno svima koji slave.

StefanBrate99

01.08.2020 01:01

Cestitam, Kurban Bajram Reisu-l-ulemi