Vučić sutra učestvuje na video samitu lidera Zapadnog Balkana

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

28.07.2020

16:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvovaće sutra, pored ostalih lidera Zapadnog Balkana, na video samitu koji organizuje vašingtonski Atlantski savet.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aleksandar Vučić

Cilj samita je da se lideri regiona dogovore o odvažnim, praktičnim akcijama za unapređenje regionalne ekonomske saradnje, kako bi ti koraci pomogli regionu da se izbori sa razornim uticajem virusa kovid-19, uz veće mogućnosti za ekonomski razvoj.

Kako je naveo Atlantski savet, sporazum će pokazati posvećenost lidera da podstiču ekonomski rast ostvarivanjem slobodnog kretanja roba, ljudi i usluga preko granica regiona, a ta mera će pokrenuti i značajan plan za privlačenje stranih investicija i ubrzanje efikasnog korišćenja sredstava za oporavak od virusa.

 

Osim Vučića, na samitu će učestvovati predsednik Severne Makedonije Stevo Penderovski, albanski premijer Edi Rama, ministarka ekonomije Crne Gore Dragica Sekulić, predsedavajući Saveta ministara BiH Zoran Tegeltija, premijer privremenih kosovskih institucija Avdulah Hoti, kao i izvršni potpredsednik Atlantskog saveta Dejmon Vilson.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (37)

Loading
Stefan

28.07.2020 17:07

Sve vreme Srbija se trudi da uspostavi što bolju ekonomsku saradnju sa svim državama u regionu.

M Novosel

29.07.2020 04:35

@Stefan - Stefan: Srbija zaista vodi politiku da sa svim državama u regionu uspostavi što bolju ekonomsku saradnju i to treba pozdraviti.

Luidji

28.07.2020 17:33

Samo napred predsednice!

petra

28.07.2020 17:58

Predsedniče samo tako nastavite vi ste stub ove zemlje ponosan sam na vas i na sve što radite za nas.