(VIDEO) STRANCI NA PROTESTIMA ISPRED SKUPŠTINE: Palili Hong Kong, pa sada žele i Beograd

Autor:

Vesti

27.07.2020

10:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na protestima ispred zgrade Skupštine Srbije prisutni su brojni stranci za koje se ne zna sa kojim pravom učestvuju u političkom životu Srbije. Tokom sinoćnjeg okupljanja, na demonstracije je došla i osoba iz Hong Konga, koja je učestvovala u tamošnjim neredima i sukobima sa policijom.

RepublikaFoto: Republika
Šta oni rade u Beogradu?! Demonstranti iz Nemačke i Hong Konga u Beogradu

Stranci čak i ne kriju da dolaze iz drugih država i otvoreno se hvale da su u svojim matičnim zemljama učestvovali u neredima. Tako se jedan muškarac, koji je prevalio hiljade kilometara, obreo u Beogradu čak iz Hong Konga. On je rekao da podržava proteste u Srbiji zbog navodne brutalnosti policije.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Muškarac iz Nemačke na protestima u Beogradu

Pored njega, tokom sinoćnjeg okupljanja se pojavio i jedan Nemac, koji izgleda ne zna ni zašto je došao jer je izjavio da trenutno "pokušava da shvati političku situaciju u Srbiji".

Ranije tokom održavanja protesta uhapšeni su državljani Tunisa i Izreala za koje se pretopstavlja da su sa zadatkom poslati u Beograd kako bi destabilizovali političku situaciju. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Ana Brnabić su još od prvih dana protesta upozoravali na to da brojne tajne službe žele izazivanje haosa u našoj zemlji jer im smeta snažan ekonomski razvoj Srbije.

 

 

 

 

Na konferenciji za štampu održanoj 8. juna, Vučić je istakao da naše bezbednosne službe u početku nisu uočile to da stranci vrše organizaciju protesta.

- Skup je bio dobro organizovan, a podbacio je deo bezbednosnih službi, jer je tek kasnije uočeno da je bilo i upliva inostranih službi u organizaciju. Policija je u skladu sa zakonom vratila kontrolu, jer su se pristojni ljudi sami sklonili - naveo je Vučić i naglasio da je jedan od ciljeva protesta slabljenje pregovaračke pozicije u pregovorima sa Prištinom.

Dan nakon ove izjave Vučića, Ana Brnabić je rekla da strani državljani nemaju šta da traže na protestima u Beogradu.

- Nemaju šta da traže strani državljani na protestu u Srbiji - i pdvukla da je cilj stranaca destabilizacija Srbije zbog ekonomskog rasta i činjenje štete uoči dijaloga sa Prištinom, pred tadašnji samit u Parizu, kako bi se pokazalo da "Srbija nije stabilna zemlja kako se misli da jeste".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading