Vučić sa Hojtom Jijem "apsolutno otvoreno i iskreno"

Autor: Tanjug

Vesti

24.10.2017

13:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Palati Srbije sa zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara Brajanom Hojtom Jijem, a razgovor je bio "apsolutno otvoren i iskren", kako su za Tanjug rekli u kabinetu predsednika Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Ji izjavio da Srbija ne može da "sedi na dve stolice", te da Ruskom centru u Nišu ne treba da da diplomatski status

- Iz saopštenja će se videti šta je na sastanku govorio Ji, a šta je govorio predsednik Vučić, saznaćemo ukoliko američka strana bude želela da to saopšti - istakli su u kabinetu po završetku sastanka u Palati Srbije, kojem je prisustvovao i ambasador SAD Kajl Skot.

U očekivanju saopštenja, to je sve što se moglo saznati posle sastanka koji je trajao oko sat i po, a usledio je posle istupa Jija na Srpskom ekonomskom samitu u ponedeljak, u Beogradu, koji je ustalasao javnost.


Ji je, naime, izjavio da Srbija ne može da "sedi na dve stolice", te da Ruskom centru u Nišu ne treba da da diplomatski status.

Na to je još sinoć oštro reagovao ministar odbrane Aleksandar Vulin, rekavši da je to svakako do sada najteži javni i vrlo nediplomatski pritisak na našu zemlju i na naše pravo da samostalno odlučujemo. 

Vulin je naveo da ne zna kakav će biti stav državnog vrha povodom istupa Jija, ali da on lično smatra da to nije izjava prijatelja, niti čoveka koji poštuje Srbiju, našu politiku i pravo da odlučujemo.


Šefica pregovaračkog tima Srbije Tanja Miščević je u međuvremenu izrazila sumnju u to da je američki zvaničnik tačno interpretiran u medijima.

Ranije danas Ji se sastao i sa premijerkom Anom Brnabić i potpredsednicom Vlade Zoranom Mihajlović, ali u tim saopštenjima, koja uobičajeno usaglašavaju dve strane, nema detalja koji se tiču izjave američkog zvaničnika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (98)

Loading
dada

24.10.2017 15:38

Predsednik je sigurno bio surovo iskren i izneo je ono od cega ne odstupa...

Mica

24.10.2017 15:41

Pa nece nama jedan nafurani cinovnik da preti. Dodju ovde pa misle ako su iz Amerike da mogu svasta da rade. Oduvao ga je Vucic, a Ji sigurno poceo da prede kao mala maca.

proda92

24.10.2017 15:43

Saradnja sa SAD-om veoma značajna, iskrenost na prvom mestu!!!!

crvena sonja

24.10.2017 15:46

Razbio ih Vucko na sitne delice