Hrvatski mediji napali Vučića! Dok im se Đilas dodvorava, truju bunar naveliko

Autor: republika

Vesti

26.07.2020

15:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dok se Dragan Đilas dodvorava Hrvatima, njihovi mediji su žestoko napali predsednika Aleksandra Vućiča jer se zalaže za poštovanje Briselskog sporazuma.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Aleksandar Vučić

Naime, hrvatski portal Jutarnji.hr piše da je ideja o podeli teritorija između kosova i Srbije, ili kako se to drugačije zove "korekcija granica" propala te da je zbog toga Vučić prinuđen da vrati temu "Zajednice srpskih opština" (ZSO) na dnevni red. Ovaj portal svojim čitaocima ZSO objašnjava primerom Republike Srpske, ali kako pišu, ta ideja se nikome ne sviđa jer bi implementacija takve ideje dovela do stanja kakvo je danas u BiH, kako kažu nefunkcionalno. Navode da je zbog ovakve situacije Vučić u problemu, i da očajnički želi da odloži konačni cilj dijaloga, pa kako kažu pristupa taktici za novu rundu dijaloga koja je vrlo rizična jer se ne zna kako će Brisel i SAD reagovati na nju.

Napadi na predsednika Vučića i sabotaža njegove borbe za Kosovo su sve intenzivniji, a u isto vreme se lider opozicije Dragan Đilas dodvorava hrvatskim zlim jezicima.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Dragan Đilas

Podsećamo, Đilas je prostor koji su mu hrvatski mediji dali iskoristio da iznosi šokantne stavove poput onog o velikom Nikoli Tesli. Poznato je da se velika polemika pokrenula oko toga što je na sajtu Evropske unije navedeno da je Tesla bio Hrvat, pa je brzo ispravljeno iz navode da on ima srpsko poreklo. Đilas, naime, tvrdi da Tesla, pošto je rođen u Hrvatskoj, nije samo Srbin već i Hrvat. Naravno, Đilas je u hrvatskim medijima napao i predsednika Srbije i tvrdio kako Vučić narod u regionu doživljava kao neprijatelje, što je potpuno neverovatno budući da je osnovna politika koju predsednik Srbije zagovara politika mira i dobrosusedskih odnosa sa zemljama u regionu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (7)

Loading
Ivana

26.07.2020 16:27

Djilas je covek bez obraza,stida i srama

Tijana

26.07.2020 16:30

Djiki je dno dna

Nikola

26.07.2020 16:46

Hrvtaska je zavidna Srbiji zbog uspešnog oporavka naše ekonomije dok je kod njih turistička sezona pukla.

Nikoleta

26.07.2020 17:02

Nas predsednik uvek postuje pravila.