Ministar Stefanović bio gost na rođendanu Nezavisnog sindikata policije

Autor: Republika

Vesti

24.07.2020

18:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas je u zgradi SIV-a 2 obeležen 29. rođendan NSP-a kome je, za razliku od prethodnih godina, prisustvovao mali broj ljudi i to iz najužeg rukovodstva sindikata, a sve u skladu sa trenutnim zdravstvenim merama države. Jedina dva gosta bila su ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i Šef kabineta ministra unutrašnjih poslova Katarina Tomašević.

RepublikaFoto: Nezavisni sindikat policije
Nebojša Stefanović

Predsedavajući Predsedništva Velimir Lukić, je podsetio prisutne da NSP kao jedini reprezentativni sindikat u MUP-u trenutno broji 15.145 članova što je za 1.080 više u odnosu na prethodni rođendan i  zahvalio se ministru na razumevanju i uspešnoj saradnji u proteklom periodu. Više je razloga za ovoliko poverenje zaposlenih, a jedan od najznačajnijih je aktuelni PKU koji nesumnjivo pruža najveće povoljnosti do sada.

Od najznačajnih novina izdvajamo više dana godišnjeg odmora, plaćanje svih prekovremenih sati koji se uredno mogu evidentirati i platiti (u prethodnom PKU bilo je 32 časa). Dobili smo i više dana po više osnova plaćenog odsustva za policijske službenike. Tu su i novogodišnje čestitke za decu do 15 godina starosti kao i mnoge druge povoljnosti. Osim PKU-a beležimo i povećanje plata kao i značajno ulaganje u opremu.

 

RepublikaFoto: Nezavisni sindikat policije

Ministar Stefanović je takođe zadovoljan dosadašnjom saradnjom istakavši da su dobri odnosi i obostrano razumevanje u velikoj meri doprineli rešenju brojnih pitanja koja se tiču zaposlenih, takođe pomenuvši potpisivanje PKU kao možda najbolji primer. Ministar je na kraju poručio da se nada da će se takav odnos nastaviti i ubuduće, i da će usvojiti svaki objektivni zahtev sindikata a na obostranu dobrobit.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading