Nemačka ne pristaje na razmenu teritorija između Beograda i Prištine

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

24.07.2020

06:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemački poslanik i izvestilac za Kosovo u Savetu Evrope Peter Bejer ponovio je stav te zemlje da nije moguća razmena teritorija kao rešenje kosovskog problema.

RepublikaFoto: youtube.com/phoenix
Peter Bejer

- Želim da ponovim svoj stav i stav Nemačke, da ne pristajemo na bilo kakvu teritorijalnu razmenu bilo koje vrste - istakao je Bejer.

On naglašava da su tehnički detalji razgovora između Beograda i Prištine izuzetno važni, ali dodaje da se može postići konačni dogovor ako nema potpune primene "tehnikalija".

- Kao što sam već mnogo puta ranije rekao, obe strane moraju raditi svoj posao. Izuzetno sam srećan što vidim da je započeo dijalog uz posredovanje EU. Ovo je zaista dobra vest. I bez sumnje je dobra stvar ako postoji ozbiljno i iskreno verovanje u dobru budućnost svog naroda - rekao je Bejer, preneo je sinoć Kosovo onlajn.

Kaže i da je jasno da moraju da počnu razgovori o postizanju konačnog i pravno obavezujućeg sporazuma.

- Nisam uveren da se svaki tehnički detalj mora sprovesti pre potpisivanja takvog sporazuma. Međutim, smatram da je od suštinske važnosti i apsolutno neophodno da obe strane pokažu ozbiljnu i postojanu volju za poboljšanjem svog učinka u odgovarajućim oblastima u pogledu implementacije - poručio je Bejer.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
mara

24.07.2020 10:26

Ovo zaista jeste tačno! Ništa nisu uradili za ovaj narod!

Mirko

24.07.2020 22:52

Kakva razmena? Da razmenimo naše za naše? Nikada.