(FOTO) Predsednik Vučić u obilasku srpsko-ruskog hrama dobio PRELEP POKLON

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

23.07.2020

12:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić današnju posetu Banjaluci završio je obilaskom radova na izgradnji srpsko-ruskog hrama u tom gradu.

RepublikaFoto: instagram.com/buducnostsrbijeav
Predsednik Vučić i vladika banjalučki Jefrem

Tom prilikom, vladika banjalučki Jefrem darovao je predsednika Srbije, kojem je uručio tri zlatnika sa motivima budućeg izgleda hrama.

Temelji srpsko-ruskog hrama i duhovnog centra u Banjaluci osveštani su 21. septembra 2018. godine, u prisustvu ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova, tokom njegove posete BiH.


Inače, razvoj ovog projekta započet je u avgustu 2017. godine, a autori su ruske arhitekte Aleksej Kapustin i Aleksandra Skabičevskaja.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obišao je radove na izgradnji srpsko-ruskog hrama.

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) дана 23. Јул 2020. у 4:52 PDT

 

Hram je posvećen sećanju na cara Nikolaja II, a prema ranijim najavama, u hramu će biti tri kapele: u slavu Preobraženja Gospodnjeg, Carskih strastoterpaca i Svetih Simeona i Save.


Prethodno, predsednik Srbije je, sa domaćinima, predsednicom RS Željkom Cvijanović i srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom, posetio Univerzitetsko klinički centar u Banjaluci, kao i radove na izgradnji objekta u naselju Petrićevac, a zatim je razgovorao sa predstavncima RS.

 

 



 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (12)

Loading
BozaB

23.07.2020 13:44

Ovo je zaista poseban poklon, posebna je i prilika.

Prvoborac

23.07.2020 14:03

Zasluženo.

lak

23.07.2020 14:12

Poklon je predivan....

marko

23.07.2020 15:10

Drzava Srbija ce umeti da zastiti i podrzi sve Srbe ma gde oni bili.Proslo je vreme kada smo okretali glavu od naseg naroda.