Odgovor glavnog urednika Srpskog telegrafa ruskom diplomati: PROČITAJTE ŠTA JE LAĐEVIĆ PORUČIO HARČENKU

Autor: Republika

Vesti

23.07.2020

09:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glavni urednik Srpskog telegrafa Milan Lađević odgovorio je na kritike koje je na račun naše kuće uputio ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Bocan Harčenko!

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ/printscreen
Milan Lađević i Aleksandar Bocan Harčenko

Ruski ambasador, naime, kritikovao je Srpski telegraf zbog naslovne strane štampanog izdanja i teksta koji smo objavili na drugoj i trećoj strani izdanja od četvrtka.

U tom tekstu otkrili smo da kum Dragana Đilasa Mladen Đorđević radi na rušenju predsednika Srbije Aleksandra Vučića i to šurujući sa "ruskom dubokom državom" iza leđa predsednika Vladimira Putina.

Foto: Srpski telegraf
Naslovna strana Srpskog telegrafa od četvrtka, 23. jula

 

 

Naša saznanja, međutim, nisu bila po volji ruskog diplomate, pa se oglasio na Tviteru poručujući:

 

- Hteo bih da se ovim putem obratim uredništvu lista „Srpski telegraf". Bili smo neprijatno iznenađeni i revoltirani tekstom sa prve strane koji bez ijednog dokaza pokušava da promoviše neverovatnu izmišljotinu o „dubokoj državi Rusije" - napisao je Harčenko.

 

 

Ruskom diplomati ubrzo je odgovorio i glavni urednik Srpskog telegrafa Milan Lađević.

- I mi smo bili iznenađeni kad nas Vaš mediji svrsta u "duboku državu" Srbije jer smo pisali da pojedine strane službe stoje iza protesta. Ali svakako znate i sami da je sve istina. Pitajte pojedine Vaše činovnike iz ambasade s kim se viđaju i kako deluju... - napisao je Lađević.

 

 

Inače, Harčenkov tvit objavila je i srpska redakcija portala Sputnjik, pri tom "zaboravljajuću" da nas pozovu za komentar, i time kršeći jedan od osnovnih postulata novinarske etike po kome uvek mora da se čuje "druga strana".

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading