DEZERTERI U BELIM MANTILIMA! Kolumna Milana Lađevića koja objašnjava pobunu medicinskih radnika: OVO MORATE PROČITATI!

Autor: Republika

Vesti

23.07.2020

07:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U svakom ratu ima dezertera. Bilo ih u Prvom svetskom ratu, Drugom svetskom ratu, u sukobima u ex Jugoslaviji. Danas nemamo klasičan rat oružjem, već biološki, protiv virusa Covid 19 i u prvim borbenim linijama su ljudi u belim mantilima.

RepublikaFoto: printscreen/TV Pink
Milan Lađević, glavni urednik Srpskog telegrafa

Većina svoj posao radi mukotrpno, znajući da se bori za živote svojih sugrađana, svojih komšija, prijatelja, familije.

Međutim, otpadaka ima u svakoj profesiji pa i ovoj.

S vremena na vreme čujem da poneki beli mantil beži sa posla, daje otkaz, ide na bolovanjay odmore, ne može više da izdrži. Čujem da kukaju, rade puno, 14 sati...
RepublikaFoto: Photo by Tai's Captures on Unsplash
Foto: Ilustracija

U prevodu dezertiraju sa svojih položaja.

Sad zamislite slavnog srpskog vojnika iz ovih ratova po kome je naša vojska stekla svetsku slavu. Zamislite da među njima neko kaže umorni smo, hoćemo kući. Ne možemo preko Albanije, mnogo se pešači, baš je strmo, hladno, veliki usponi...

Ili pak da je grupa vojnika pisala Vojvodama Stepi Stepanoviću, Živojinu Mišići, Putniku kako oni to ne rade dobro. Ili još gore, da se žale Austrougarskoj na srpske vojskovođe.
RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Zato smatram da to što pojedine  sestre i doktori napuštaju svoje pozicije, nije patriotski čin u ovom ratu.

Oni ne samo da su položili zakletvu kojom su se obavezali da će pomagati ljudima, dužni su ovoj državi koja ih je školovala, dužni su ovom narodu koji izdvaja od svojih primanja za njihove plate, dužni su da im pomognu.

Dužni su da pomognu svojim kolegama koji se bore od jutra do mraka protiv korone. Imaju obavezu prema svojim saborcima koji su položili svoje živote protiv ove pošasti.

Ovo što rade je sramotno, kukavički. Kad prođe virus nek daju otkaze, nek idu preko da rade, ali u vanrednim okolnostima imaju moralnu i društvenu obavezu da pomognu svom narodu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
pera perić

24.07.2020 05:54

Odakle ti pravo da nekoga nazivas dezerterom?