SOCIJALISTI POTCENILI VUČIĆA! Predsednik najbližim saradnicima: SAMO NEKA MISLE DA SAM NAJGLUPLJI NA SVETU

Autor: Republika

Vesti

23.07.2020

07:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kad mačke nema miševi kolo vode. Tako bi se moglo nazvati ponašanje miševa iz Socijalisticke partije Srbije, koji koriste svaki trenutak zauzetosti predsednika Vučića, koji rešava probleme, od angažovanja u vezi sa kovidom 19, preko problema sa KiM, do borbe za ekonomiju i očuvanje radnih mesta i standarda građana Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Dačić i Vučić

Kao da je stav funkcionera partije Ivice Dačića - "Hajde da zabijamo Vuču klipove u točkove, hajde da šurujemo s opozicijom, hajde da diktiramo tekstove protiv Vučevih saradnika, hajde da gostujemo u emisijama autora koji bi naprednjake i glasače SNS da natrpaju u logore, hajde da mi socijalisti sve to radimo, Vuč nema vremena da se bavi nama, a kad dođe formiranje vlade ućutaćemo se nekoliko dana i opet ćemo uleteti u naše omiljene funkcionerske fotelje! A do tada će da razbijaju tog istog Vuča koji ih nosi na svojim leđima, bas kao što su funkcioneri i deca visokih i bogatih funkcionera SPS pre dve nedelje razbijala Skupštinu Srbije!"

Dovoljno je pogledati gostovanja čelnika SPS na televizijama kojima je posao od jutra do mraka samo i jedino da napadaju Vučića i SNS. Na TV Nova i N1 smenjuju se funkcioneri SPS, Mrkonjić, Đukić Dejanović, Odalović, Marković...

I naravno, nije Dačić naivan, naprotiv. Ne šalje vrh stranke, osim Đukić Dejanović, ali za nju uvek ima izgovor "Ma ona priča o natalitetu, o pravima žena, nisu to politicke teme". Za Mrkonjića kaže - "Ma Mrka je mator i senilan", za Odalovića kaže - "Ma on se bavi državnim stvarima, Kosovom", za Markovića će reći da je on istotičar a ne političar.

RepublikaFoto: Tanjug
Slavica Đukić Dejanović

Klasična Dačićeva igranka. A onda ljudima iz opozicije šalje signale - "Vidite da bušim Vučića na N1 i Novoj, vidite da i moj Novica Tončev udara na njih, uz vas sam kad dođe vreme računajte na mene".

Računajte na mene, odnosno "računajte na nas", omiljeni Dačićev slogan. Njegova poruka koju šalje svima Od Tadića, Koštunice, Vučića. A da, i Đilasu upravo ovih dana.

A da se vratimo na Novicu Tončeva, za koga kaže đilasovcima upravo to - "Eto vidite kako tuče naprednjake".

Ne samo da "tuce", nego nađe vremena da za Vreme i druge opozicione novine direktno novinarima diktira pljuvačke tekstove protiv funkcionera SNS, koji su mu krivi samo zato što pokušavaju da stanu na put njegovoj bahatosti. A onda kad ga kao Dačić pritisne uvek kaze - "Ma ne pa ja to protiv lokalaca, ja podržavam predsednika Vučića".

RepublikaFoto: ST/E. ČONKIĆ
Novica Tončev

I tako u krug. 

I na sve to Dačič se uvek pravi naivan kao francuska sobarica. Uvek na foru, malo se kao naljuti, malo uvređeno kaže - "Ma ne moramo mi u vladu", pa otpeva neku pesmu, pa Jovo nanovo. I sve to u nadi da je Vučić prezauzet, da nema vremena, naravno, potćenjujući Vučića i računajuci da će ga on preveslati i ovaj put.

Upravo zato, za socijaliste je sinoć verovatno bilo dramatično obraćanje predsednika Vučića na RTS koji je jasno pokazao da je potpuno obavešten, da zna ko i šta radi iza leđa i da bi ovaj put za SPS moglo da bude vrlo, vrlo neprijatnih iznenađenja. Prvo je jasno stavio do znanja da nema više idiotskih kalkulacija o tome da li ce SPS dobiti tri, dva, ili jedno ministarsko mesto, jer Vučić ne pravi pijacu, nego formira vladu koja treba da rešava probleme!

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Ivica Dačić

A šta će mu SPS ako se oni ionako ne bave problemima?! Neki prilično obavešteni ljudi u SNS kažu da bi ovaj put Vučić mogao da iznenadi sve i da vladu upravo formira bez SPS.

A Dačić i njegovi se nadaju da će Vučić i ovaj put da bude slab na njih, da će da bude čovek i da im oprosti još jednom njihovo sedenje na dve stolice. Da će da im zaboravi nerad, nelojalnost, bahatost.

Nadaju se da će ga neke velike sile ubediti i pritisnuti. I pre svega se nadaju da je Vučić neobavesten, da je prezauet, da su "ispod radara", kako to u centrali SPS često uz smeh, viski i tompuse kažu.

Ali, zaboravili su jednu činjenicu, koju oni koji poznaju Vučića često ističu. S njim može sve, ume i da oprosti, ume da učini i neprijateljima, ali kad ga neko potceni i pokuša da mu podvali na foru, tada zauvek precrta ljude koji se tako ponašaju.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (15)

Loading
lak

23.07.2020 07:45

Socijaliste ce sami sebe da oteraju u opoziciju....

sanja

23.07.2020 07:52

Jako ruzno ponasanje SPS-a! Umesto da podrze predsednika koji svakodnevno ima mnogo obaveza, oni mu podmecu nogu i isti taj posao otezavaju! Predsednik ce promisljeno rasporediti mesta u novoj Vladi!

Filip

23.07.2020 07:56

SPS ne treba da uđe u novu vladu. Ovakvo ponašanje je nedopustivo.

Marko

23.07.2020 08:10

Krčag ide na vodu dok se ne razbije. SPS pokušava da se pokaže kao samostalan i nezavistan, iako ga SNS već godinama vuče. Ali koristiti trenutnu situaciju za dobijanje par poena nije u redu. I nisko je.