JEREMIĆ JE GLAVNI KRIVAC ZA NEZAVISNOST KOSOVA! Marko Đurić bez dlake na jeziku

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

22.07.2020

16:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vuk Jeremić je danas zasluženo čovek kojem Albanci na Kosovu i Metohiji zahvaljuju i dive se kao jednom od utemeljivača samoproglašene kosovske državnosti, a iz istog razloga je danas opravdano prezren gde god se govori srpskim jezikom, kaže direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Marko Đurić, Vuk Jeremić

U saopštenju koje je dostavljeno medijima Ðurić je naveo da je deset godina proteklo od „sulude inicijative režima Borisa Tadića“ da se pitanje samoproglašene nezavisnosti Kosova iznese pred Međunarodni sud pravde, gde su u tom trenutku većinu činile sudije iz država koje priznaju Kosovo kao nezavisnu državu, i u skladu sa tim jedine moguće odluke tog suda.

- Vuk Jeremić je danas zasluženo čovek kojem Albanci na Kosovu i Metohiji zahvaljuju i dive se kao jednom od utemeljivača samoproglašene kosovske državnosti, a iz istog razloga je danas opravdano prezren gde god se govori srpskim jezikom - kaže direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

- Vuk Jeremić je bio glavni izvršilac te operacije koja je okončana međunarodnom afirmacijom samoproglašenog Kosova, i do danas je savetodavno mišljenje Međunarodnog suda pravde najčvršći i najčešće korišćen pravni argument Prištine - naveo je Ðurić.

Napominje da je Jeremić doslovno heroj albanskih separatista, jer nijedan pojedinac među njima nije učinio toliko za državotvornu ideju albanskih separatista koliko je učinio Jeremić.

- Da stvar bude gora, spisak njegovih zasluga se tu ne završava. Naime, Jeremić je kao ministar spoljnih poslova Srbije bio formacijski odgovoran za štetne sporazume potpisane sa Prištinom, jer njegova desna ruka Borko Stefanović je vodio te pregovore, kao što je bio odgovoran i za izmeštanje pregovora o Kosovu i Metohiji iz UN na teren EU - kaže Ðurić.

On navodi i da je poražavajuće to što je neko, ko se izdaje za srpskog političara, učinio za samoproglašeno Kosovo više i od samog Bila Klintona i čitavog glavnog štaba UČK.

- Ali, to je lekcija iz koje ćemo kao politički kolektiv morati da izvučemo nauk za budućnost, kako nam se takve štetočine na vlasti nikade više ne bi dogodile - zaključio je Ðurić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (19)

Loading
Marija

22.07.2020 16:17

Jeremic je pokazao da je dno dna!

Dragan

22.07.2020 16:22

Vuka Jeremića Albanci na Kosovu i Metohiji slave i zahvaljuju jer im je pomogao da Srbija dođe u bezizlaznu situaciju i sada naš predsednik pokušava da ispegla ovu situaciju a još ga opozicija proziva za štetu koju su oni napravili.

Dragan

22.07.2020 16:23

Samo ću da kaže da se po pitanju KIM opozicija ponaša po sistemu Držte lopova a ustvari oni su ti lopovi koji su nam ukrali KIM.

Lazar

22.07.2020 16:40

Jeremic je pokazao da je los covek i pokazao je to koliko voli srpski narod!