DA LI STE, BRE, VI NORMALNI?! Šiptarski lobisti nastavljaju: Tesla je poreklom iz Albanije, majka mu se zvala Gjuka!

Autor:

Vesti

22.07.2020

14:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velikoalbanskoj kampanji pridružila se i poznata muzička zvezda poreklom iz Prištine Dua Lipa (25) koja je na društvenim mrežama objavila neistorijske i neistinite činjenice o tome kako je Kosovo nezavisna zemlja. Međutim, šiptarski lobisti očigledno na sve načine pokušavaju da ospore sve što je vekovima srpsko, pa su tako rešili da prisvoje i srpskog naučnika Nikolu Teslu!

RepublikaFoto: wikimedia.org/Napoleon Sarony
Nikola Tesla

Skandalozan tekst osvanuo je na šiptarsko-američkom portalu “Illyria” gde se navodi da Nikola Tesla nije Srbin, već vodi poreklom iz Albanije.

U tekstu stoji da je njegova porodica poreklom iz Sandžaka koji je u to vreme bio područje Bosne, a koje je pripadalo Osmanskom carstvu. Takođe, navode da se Teslina majka nosila albansko ime  Gjuka – da podsetimo žena se zvala Georgina, dok je otac bio pravoslavni sveštenik poi menu Milutin

Takođe, navodi se da nakon što su Srbi proterali Albance sa tog područja Teslini roditelji odlaze u selo Smiljan, gde se potom naučnik i rodio.

Da stvar bude gora, portal je objavi fotografiju Tesle u srpskoj narodnoj nošnji navodeći da se radi o nacionalnoj albanskoj.

Da li će svet progutati priču da je Tesla Šiptar, a srpsko srce albansko tlo, ostaje da vidimo.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading