STEFANOVIĆ ODBRUSIO BOŠKU OBRADOVIĆU: NEĆEMO DOZVOLITI LINČOVANJE

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

20.07.2020

15:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik Vlade Nebojša Stefanović ocenio je danas da je obraćanje jednog od lidera SzS-a Boška Obradovića ispred Ustavnog suda skandalozno i da je reč o do sada nezabeleženim pretnjama sudijama i pritisku na sudstvo i tužilaštvo.

RepublikaFoto: printscreen/TVPink
Nebojša Stefanović

Obradović je ranije danas podneo inicijativu Ustavnom sudu za ocenu ustavnosti izmena Zakona o izboru narodnih poslanika i lokalnim izborima, nakon čega je novinarima ispred Ustavnog suda pročitao 13 imena sudija i kazao iznose njihovih plata, navodeći da ukoliko ne "smognu snagu" da se izdignu iznad pritisaka izvršne vlasti, nakon promena će biti smenjeni i krivično će odgovarati za kršenje Ustava.

- Skandalozno obraćanje jednog od lidera Savez za Srbiju Boška Obradovića ispred Ustavnog suda pokazuje koliko malo misle o Srbiji, njenoj dobrobiti i stabilnosti i koliko malo razmišljaju i vode računa o vladavini prava oni koji su okupljeni oko Ðilasove koalicije - kazao je Stefanović u izjavi koja je dostavljena medijima.


Naveo je da su se čule pretnje sudijama Ustavnog suda da će njihova imena biti čitana svakoga dana, kao i da će te ljude izlagati mržnji i to sve samo zato što rade svoj posao.

Stefanović je kazao da su se čule i pretnje sudijama da moraju da donose odluke kakve se sviđaju Bošku Obradoviću, jer će u protivnom biti krivično proganjani kada Obradović jednoga dana dođe na vlast.
RepublikaFoto: Republika
Boško Obradović

- Čuli smo pretnje da će biti gonjeni, zlostavljani i da će na ko zna koji način da im se čini neko zlo. To pokazuje dokle su sve spremni da idu i šta su sve spremi da rade samo da bi ostvarili svoje političke ciljeve, povratak u fotelje i da se dočepaju narodne kase - rekao je Stefanović.


Ocenio je da je reč o do sada nezabeleženim pretnjama sudijama i da je ovakav pritisak na sudstvo, na tužilaštvo i pritisak na sve ljude koji misle drugačije, a rade profesionalno svoj posao, nedopustiv u Srbiji.

Poručio je ne samo Bošku Obradoviću i Savezu za Srbiju, već i svim građanima, da tako nešto u Srbiji neće moći da se dešava.

- Srbija će reagovati i neće dozvoliti da bilo ko linčuje sudije i ugrožava njihovu nezavisnost. Ti ljudi moraju raditi u skladu sa zakonom po svom slobodnom sudijskom uverenju i u interesu građana Srbije, a ne u interesu tajkuna Boška Obradovića, Dragana Ðilasa i svih ostalih koji čine tu koaliciju - poručio je Stefanović.

Kako je naveo, posebno zabrinjava poziv Obradovića nekoj stranoj državi ili grupi stranih država da pošalju nekakvu stranu misiju koja bi u Srbiji uspostavljala onakvu vlast kakva se sviđa Ðilasu, Obradoviću i Savezu za Srbiju.

- To nikada ne može da se dogodi u Srbiji. Ovde o tome ko čini vlast, kako se živi i kako organizujemo naše društvo odlučuje isključivo narod Srbije. I to mora da bude politička poruka, koju svi moraju da razumeju, nećemo dozvoliti uništavanje naše zemlje, nećemo dozvoliti nestabilnost i uvek ćemo se boriti za to da narod ima pravo da odlučuje koga želi, a ne tajkuni - zaključio je Stefanović.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading