(FOTO) PROVOKACIJE ŠIPTARSKIH PROJEKATA DOSTIGLE VRHUNAC - Posle Due Lipe i ove SVETSKE ZVEZDE traže NEZAVISNO KOSOVO

Autor: Republika

Vesti

20.07.2020

15:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle Due Lipe, još svetskih zvezda albanskog porekla na čelu sa Ritom Orom su pokrenule kampanju nezavisnog Kosova.

RepublikaFoto: instagram.com/eraistrefi
Dua Lipa, Rita Ora, Era Istrefi

Objava Due Lipe, inače rođene u Velikoj Britaniji šokirao je čitavu srpsku javnost. Društvene mreže su buknule, lavina negativnih komentara, kritika upućene su na račun poznate pevačice. Čak se i često osporavana Jelena Karleuša uključila serijom tvitova u odbranu srpske južne pokrajine, potpuno zgrožena što se Lipine pesme i dalje puštaju na radio stanicama.

Da se radi o očiglednoj kampanji u kojoj se šiptarske snage trude da svojim nacionalnim projektima utiču na globalno javno mnjenje i od sebe naprave žrtvu, govore serije identičnih objava najpopularnijih albanskih pevačica na svetu.

Rita Ora, rođena u Prištini, a odrasla u Londonu ima milijarde pregleda na Ju tjubu što je svrstava među najpopularnije izvođače na planeti.

Ora je objavila mapu na "Eplu" gde je Kosovo deo srpske teritorije, što je izazvalo gnev:
-  Volela bih da vidim Epl da obrati pažnju i postavi Kosovo na mapu! Albanija i Kosovo su prepuni velikih talenata, ponosna sam na sve neverovatne, jake, talentovane žene koje predstavljaju naše poreklo - napisala je Ora uz oznaku koleginica Bebe Redžne, Ere Istrefi, Dafine Zećiri, Ave Maks i naravno Due Lipe.

 

 

Još jedna rodom Prištinka Era Istrefi se nadovezala deljenjem Ritine objave na svom Insta storiju.

Foto: instagram.com/eraistrefi
Stori Ere Istrefi

Dafina Zećiri, ćerka kosovskih Albanaca rođena u Švedskoj, je istakla kako je prava sramota od strane "Epla" to što je Kosovo na srpskoj teritoriji:

- Sramota! Posebno jer se radi od američkoj kompaniji (SAD su zvanično proglasili Republiku Kosovo za državu 17. februara 2008) Sada je 2020....Zašto još nismo na mapi? - izjavila je reperka.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading