(VIDEO) U SRBIJU STIŽE 5 MILIONA DOZA VAKCINA PROTIV KORONE! Milovanović otkriva da li će vakcinacija biti obavezna

Autor: Republika

Vesti

20.07.2020

08:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbiji u novembru stiže pet miliona doza vakcine protiv koronavirusa, rekao je direktor Srpskog telegrafa Saša Milovanović pozivajući se na saznanja tog dnevnog lista i istakao da vakcinacija neće biti obavezna.

RepublikaFoto: Printcsreen/TV PInk
Saša Milovanović

- Kada se pogleda smrtnost na nivou planete u aprilu jeste bila veća , ali je u nekim delovima sveta virus sada jači, kao kod nas i recimo u Brazilu, gde je registrovano preko dva miliona obolelih i 80.000 umrlih – rekao je Milovanović.

On je dodao da je očigledno da svetska nauka nema rešenje za virus do dolaska vakcine, te da se ne zna ni koje su sve mutacije moguće.

- Srbija će početkom novembra dobiti pet miliona doza vakcine. Oni su završili klinička ispitivanja i sa njima pregovaraju i neke zapadne zemlje, kao što je Kanada da se i na njihovom stanovništvu testira vakcina – naveo je Milovanović.

Kako je dodao, prema dosadašnjim saznjanjima vakcina neće biti obavezna, ali će onaj ko se ne vakciniše preuzeti rizik za sebe i svoju porodicu.

Milovanović je dodao da su procene da je kašnjenje u vakcinaciji od mesec dana u jednoj od država u ekonomskom smislu zaostatak od šest meseci do godinu dana.

- Država će garantovati da je ta vakcina ispravna i da ima efekat protiv korone, a na ljudima je da sami raščiste sa sobom hoće li ili neće da je prime – naveo je Milovanović.

Novinar Darko Zlojutro kaže da je situacija u svetu sve gora i gora zbog kovida 19. 

- Svesni smo da je ta vakcina preko potrebna, raduje me što se bližimo datumu kada ćemo imati vakcinu – naveo je Zlojutro i istakao da prvi rezultati na kineskim vojnicima pokazuju da se razvijaju antitela na vakcinu.

Ukazao je da Amerika ubrzava rad na vakcini, a u tu trku se, kako je primetio, uključuje čak i Severna Koreja koja nema prijavljene zaražene slučajave.

- Vakcina nam je preko potrebna – naveo je Zlojutro.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading