(VIDEO) U Srbiji koronavirusom ukupno zaraženo 20.109 ljudi, preminulo 452! Lončar: Sve više obolelih učesnika protesta!

Autor:

Vesti

17.07.2020

13:04 >> 13:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Održana je konferencija za medije kriznog štaba na kojoj su predstavljene najnovije informacije u vezi sa virusom Kovid-19 u Srbiji.

Foto: printscreen/Tanjug
Obraćanje medijima

Na konferenciji se iznose podaci o broju zaraženih koronavirusom, smrtnih slučajeva, oporavljenih, kao i ostali statistički podaci sa geografskim i demografskim presekom, a sledeća konferencija je najavljena za nedelju 19. jul od 15 časova.

Obdukcija zaraženih u Srbiji

- Stav SZO je da ne smeju da se rade obdukcije kod kovid pozitivnih pacijenata. Profesor Nebojša Lalić garantuje da se obdukcije nisu radile na Institutu. U Srbiji to nije rađeno i to nije nešto što je moglo da bude urađeno a da se ne zna - rešio je dileme ministar Zlatibor Lončar.

Presek stanja

U Republici Srbiji je do 15 časova 17. jula 2020. godine registrovano ukupno 20.109 potvrđenih slučajeva kovid-19. Od poslednjeg izveštaja testiran je do sada najveći broj uzoraka, čak 9.910, od kojih su 392 pozitivna. Do 15 časova u Republici Srbiji testirano je ukupno 534.488 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja, a na respiratorima su trenutno 184 pacijenta. U poslednja 24 časa preminulo je 10 osoba od koronavirusa. Ukupan broj preminulih od početka epidemije je 452.

Zarazili se na protestima

Ministar Lončar je istakao da je među novozaraženima značajan deo onih koji su bili na protestima ili su članovi porodice iz koje je neko prisustvovao protestu:

- Oni su sami to rekli, a sve ih je više.

RepublikaFoto: printscreen/Tanjug
Zlatibor Lončar

Lončar: Zaraženo 649 zdravstvenih radnika

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar saopštio je danas da je 649 zdravstvenih radnika pozitivno na koronavirus. Od tog broja, 56 njih je hospitalizovano, dok su ostali u samoizolaciji, rekao je Lončar na pres konferenciji. On je dodao da je u kovid ambulantama juče pregledano 2.798 osoba, uz 130 njih u toku noći. Na infektivnoj klinici pregledano je 246 osoba, a 62 pacijenta su ostala na bolničkom lečenju, naveo je Lončar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading