Nastavljene konsultacije o Vladi, Vučić se sastao sa Šapićem

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

17.07.2020

10:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastavio je danas konsultacije za formiranje nove Vlade sastankom sa predsednikom SPAS-a Aleksandrom Šapićem, koji je predvodio izbornu listu "Aleksandar Šapić - Pobeda za Srbiju".

RepublikaFoto: instagram.com/buducnostsrbijeav
Sastanak Šapića i Vučića

Šapić je u zgradu Predsedništva na Andrićevom vencu došao u 11 časova.

Vučić, koji kao predsednik države treba da odredi mandatara za sastav nove vlade, konsultacije je počeo početkom sedmice razgovorima sa predstavnicima liste Albanaca.

Novinarima je tada predsednik PDD-a Šaip Kamberi rekao da su oni preneli svoje zahteve Vučiću, koji se najpre odnose na veće učešće Albanaca u državnim institucijama.

Vučić se sastao i sa predsednikom Stranke pravde i pomirenja Muamerom Zukorlićem, koji je poručio da će biti ili vlast ili opozicija, odnosno da njegova stranka neće, kao do sada, imati savetodavnu ulogu u izvršnoj vlasti.

Rekao je da su Srbiji potrebni nova vlada i premijer sa kredibilitetom.

Sa Vučićem je razgovarao i predsednik SVM Ištvan Pastor koji je najavio učešće te stranke u izvršnoj vlasti na niovu državnih sekretara u šest do sedam ministarstava.

Narednih dana, šef države će se sastati sa socijalistima, kod kojih su, uoči formiranja nove vlade, prisutne unutarstranačke razmirice, jer su pojedini članovi učestvovali na protestu protiv vlasti, na šta je isključenjima i smenama reagovao predsednik te stranke Ivica Dačić.

Vučić će se sastati i sa predstavnicima stranke na čijem je čelu, Srpske napredne stranke, koja je osvojila ubedljivo najviše mandata na prethodnim izborima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading