Klintonove demokrate uz podršku Nemačke spremile rezoluciju o Srebrenici! Kesić: Srbi iz Amerike pišu kontrarezoluciju!

Autor:

Vesti

17.07.2020

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija i predsednik Aleksandar Vučić izloženi su silovitim pritiscima i ucenama u nastavku rešavanja kosovskog čvora. Opasnost stiže iz SAD, odakle predstavnici "duboke države", u saradnji sa partnerima u EU, uveliko lobiraju da u UN proguraju rezoluciju o Srebrenici da bi Srbi bili proglašeni genocidnim narodom.

RepublikaFoto: youtube.com/ Goli Zivot TV HAPPY
Obrad Kesić

Šef Predstavništva Republike Srpske u Vašingtonu Obrad Kesić kazao je da je pokrenuta akcija srpske zajednice u Americi da bude donesena rezolucija i o stradanju Srba i Hrvata u ratu u BiH. Očekuje da se na jesen pojavi njena prva verzija.

Cilj rezolucije koju guraju predstavnici Klintonove "duboke države" je da se oslabi pozicija Srbije i naš pregovarački kapacitet, ali i veze sa Republikom Srpskom, pa i njeno postojanje.

Formalni predlagači "Rezolucije o osudi genocida i drugih zločina nad Bošnjacima, koje su srpske snage počinile u Srebrenici u julu 1995.", dostavljene Predstavničkom domu SAD, jeste troje kongresmena iz redova američkih demokrata - Edi Bernis Džonson (85), inače medicinska sestra i kopredsedavajuća je bosanskom kokusu u Kongresu, ostrašćeni albanski lobista Eliot Engel i Džejms Makgavern.

Osim predstavnika "duboke države" u SAD, iza novog udara stoje i oponenti u EU, među kojima je najmoćnija Nemačka. O tom paklenom planu, koji spremaju vodeće zapadne sile, pisao je Srpski telegraf još polovinom juna, kada je u poseti Beogradu bio ruski šef diplomatije Sergej Lavrov.

Foto: Republika
Naslovna strana Srpskog telegrafa od 19. juna

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading