(VIDEO) Vučić obišao radove na izgradnji instituta "Dedinje 2": Završetak za manje od godinu dana

Autor: republika

Vesti

15.07.2020

10:00 >> 10:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obišao je radove na izgradnji Instituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje 2".

RepublikaFoto: TV Pink/printscreen
Aleksandar Vučić u obilasku radova

Obilazak radova je počeo u 12 časova.

Obilasku radova pored predsednika prisustvovali su Zlatibor Lončar, Zoran Radojičić, Goran Vesić i Milovan Bojić.

Foto: printskrin

Izgradnja velelepnog Instituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje 2" u Beogradu biće kompletno završena za manje godinu dana, odnosno do kraja juna 2021, najavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom obilaska radova. Vučić je primetio da je dosta toga urađeno od kada je poslednji put bio i da ne može da se snađe u prostoru, pošto je sada sve drugačije.


Dobio je informaciju da će sve biti završeno krajem juna 2021. i čestitao radnicima na tome. Direktor Kancelarije za javna ulaganja Marko Blagojević upoznao je predsednika da će nabavka opreme koštati 15 milona evra i da će biti spremna na vreme. Blagojević je rekao da će se tu biti uveden i centralni sistem za praćenje svakog pacijenta i dodao da će to biti prvi put u regionu, a Vučić je kazao da je to video u Parizu.

- Za manje od godinu dana biće sve gotovo, ispred roka idemo, svaka čast beogradskoj firmi koja odlično radi posao. Vučić je kazao da će biti napravljena i garaža za zaposlene.

Foto: printskrin

Direktor Instituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje" Milovan Bojić rekao da je sada Institut akreditovan kao naučna ustanova, na čemu mu je predsednik čestitao.

RepublikaFoto: printskrin

Vučić je upitao koliko će oprema koštati i dobio odgovor - 15 miliona evra.

Dedinje 2

Izgradnja Instituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje 2" započeta je u junu prošle godine, postavljanjem kamena temeljca.

U izgradnju 14.000 kvadratnih metara novog prostora i rekonstrukciju 9.000 kvadrata starog objekta tada jew rečeno da će biti investirano 42,8 miliona evra.

- Nakon svega što sam video, ponosan sam i vidim da je još potrebno da se izgradi i garaža koja nije planirana i heliodrom, ako se dozvoli, rekao je Vučić u obraćanju novinarima nakon obilaska radova.

- Samo oprema će koštati 15 miliona i zahvaljujem ljudima koji rade i ako kasnimo u isplati, to ćemo već danas da ispravimo, jer kompoanija koja predvodi radove, završava pre roka, rekao je on. 

Ovako će izgledati institut

 

 

- Ovo izgleda velelepno i biće jedna od najvećih kardiovaskularnih bolnica u Evropi. Ovo je važno za podizanje naših ukupnih kapaciteta za celu zemlju. Za manje od godinu dana će sve biti gotovo, idemo i ispred roka, a vrednost opreme je 15 miliona evra. Ovo je fantastičan doprinos napretku srpskog zdravstva. Srećan rad i mnogo uspeha vam želim." - Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obilazi radove na izgradnji Instituta za kardiovaskularne bolesti „Dedinje 2“ - stoji na Instagramu "buducnostsrbijeav".

Nakon kritike i pitanja novinarke jednog medija, zašto ne nosi masku u toku sastanaka, predsednik Vučić je rekao sledeće.

- Pošto nam je udaljenost  metar i po, ja je skinem. Sa maskom uđem i ni sa kim se ne rukujme, ali uvažavam vašu kritiku. Ne primećujem samo da ste se tako revnosno borili kada su upadali u Skupštinu i doveli u pitanje zdravlje ljudi, ali ja vas razumem i vašu dobronamernu želju u potpunosti poštujem, rekao je Vučić i dodao da će ličnim primerom pokazati koliko je bitna borba protiv ove opake bolesti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (18)

Loading
una

15.07.2020 10:22

Veliki novac je uložen u izgradnju ovog objekta.

Goran

15.07.2020 10:26

U obnovu i izgradnju zdravstvenih ustanova je bas puno ulozono, svaka cast ovoj vlasti i samom predsedniku Vucicu na tome.

tara

15.07.2020 10:34

Radovi teku po planu.

Jasmina

15.07.2020 10:56

Svaka čast za ulaganje u zdravstvene objekte. Bravo!