Albanci rekli Vučiću da bi možda u Vladu

Autor: B. K.

Vesti

15.07.2020

04:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić počeo je juče konsultacije sa strankama i koalicijama koje su ušle u parlament. Prvo je razgovarao sa predstavnicima izborne liste Albanska demokratska alternativa - ujedinjena dolina i saslušao njihove predloge.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Aleksandar Vučić

Predstavnici albanskih partija su govorili o nameri da se Albanci što više integrišu u institucije države Srbije, kao i o neophodnosti ekonomskog napretka, kako juga Srbije tako i cele države, saopšteno je posle sastanka.

Predsednik Vučić je sa pažnjom saslušao sve njihove primedbe na funkcionisanje države i istakao da smo spremni da na različite načine pomognemo razvoju juga Srbije. On je naglasio da će predstavnike albanskih partija u narednih 14 dana obavestiti o daljem toku formiranja Vlade.

Nosilac zajedničke albanske liste Šaip Kamberi rekao je da je ta lista predala svoje zahteve koji se tiču najpre integracije Albanaca u državne institucije i dodao da od ispunjenja tih zahteva zavisi da li će učestvovati u budućoj Vladi.

RepublikaFoto: Tanjug/ RADE PRELIĆ
Šaip Kamberi

Kamberi je novinarima rekao da su problemi Albanaca poznati dugi niz godina i da se oni odnose na njihovu integraciju, a zatim su tu i problemi s obrazovanjem, odnosno udžbenicima, priznavanjem diploma sa Kosova, kao i ekonomski problemi, imajući u vidu da su, kako kaže, opštine Bujanovac, Medveđa i Preševo najnerazvijenije u Srbiji.

- Mogu da pomenem pozitivan primer da je nedavno, po nalogu predsednika, u Bujanovcu i Preševu zaposleno 11 lekara Albanaca, što pokazuje da, kada postoji dobra politička volja, problemi mogu da se reše - naveo je Kamberi. 

Dalji raspored

- ostale manjinske stranke (danas)

- SPAS - Šapić (petak)

- SPS (ponedeljak)

- SNS (utorak)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (13)

Loading
Nikola

15.07.2020 07:32

Albanci će pristati na ulazak u novu Vladu.

Trale

15.07.2020 07:47

Zavisi kakvi su uslovi koje oni žele da im se ispune.

Marina

15.07.2020 07:54

Prvo je razgovarao sa predstavnicima izborne liste Albanska demokratska alternativa - ujedinjena dolina i saslušao njihove predloge.Nadamo se da je ovo korak ka saradnji.

Dejan

15.07.2020 08:02

Srbija je multi etnicka sredina gde imamo preko 30 nacija pogotovo u Vojvodini i ne vidim nista lose da Albanci budu deo nove skupstine!