Vulin: Kovid bolnica će biti urađena u najkraćem mogućem roku!

Autor: Tanjug

Vesti

14.07.2020

13:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izgradnja objekta za smeštaj i lečenje lica obolelih od korona virusa u vojnom kompleksu "Zemun ekonomija" na Batajničkom drumu biće završena u najkraćem mogućem roku, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji je obišao pripremne radove za izgradnju tog objekta.

RepublikaFoto: Tanjug/L. ĐORĐEVIĆ
Aleksandar Vulin

Ministar odbrane se tom prilikom uverio da je Vojnograđevinska ustanova Beograd preduzela mere radi raščišćavanja terena.

Istakao je da je Ministarstvo odbrane, izvršavajući naređenje vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, obezbedilo odgovarajuću lokaciju iz fundusa zemlje koje to ministarstvo koristi.


- Naša inžinjerija je već počela da radi na rušenju postojećih objekata i raščišćavanju i pripremi ovog prostora za izgradnju kovid bolnice. Kao što je predsednik Vučić naložio, kovid bolnica će biti urađena u najkraćem mogućem roku i ovo je prilika da se pokaže koliko smo efikasni i koliko razmišljamo unapred - istakao je Vulin, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Naveo je da za pandemiju korona virusa niko nije mogao da se pripremi, ali da sa iskustvima koje imamo znamo šta nam je nedostajalo, šta nedostaje i da moramo biti spremni za ono što nas očekuje u budućnosti.

- Naravno, nijedna bolnica nas neće spasiti, spasiće nas samo lična odgovornost i dosledno pridržavanje svih mera koje od nas traže lekari - dodao je Vulin.

U saopštenju piše da će objekat za smeštaj i lečenje lica obolelih od korona virusa biti izgrađen na lokaciji u blizini dve velike saobraćajnice, Batajničkog druma i autoputa, površine jedan hektar i 58 ari.

Lokacija je oslonjena na odličnu infrastrukturnu podršku gradskih instalacija vodovoda i kanalizacije, elektroenergetskih i ostalih instalacija, a taktičko-tehničke zahteve za izgradnju bolnice priprema Uprava za vojno zdravstvo u saradnji sa Ministarstvom zdravlja, dodaje se u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading