Sindikat policije oštro protestuje zbog navodnih snimaka na kome policajci maltretiraju dečaka ometenog u razvoju

Autor:

Vesti

14.07.2020

09:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sindikat policije i policijskih starešina oglasio se povodom snimka iz Novog Sada, objavljenog u medijima, a na kojima se navodno vidi kako pripadnici MUP maltretiraju dečaka blago ometenog u razvoju.

RepublikaFoto: Republika.rs
Foto: Ilustracija

Ovaj slučaj se dogodio tokom nemirnih demonstracija proteklih dana. Iz Sindikata su poručili da su ovakvi neredi odlična prilika da pojedinci zadovolje svoje "prljave motive" i napadaju pripadnike policije i upitali medije koje su bez provere objavili snimak, zašto niko nije pomislio da je ceo slučaj možda namešten.

Saopštenje prenosimo u celosti:

- Da su demonstracije koje se dešavaju na ulicama najvećih gradova u Srbiji odlična prilika za mnoge da realizuju svoje prljave motive, znamo po brojnim napadima kamenicama motkama, flašama na kolege. Međutim, motiv lične mržnje prema Slobodanu Drmancu, vrsnom kriminalističkom inspektoru i bivšem načelniku Odeljenja kriminalističke policije u PU Novi Sad a sada operativnom radniku u službi za borbu protiv droga u Beogradu, mogao je da potekne isključivo od njegovih bivših „pacijenata“ tj, od lica koje je privodio i privodi pravdi. Osveta je skovana kada su nepoznata lica (bez uniforme ili drugih policijskih oznaka) maltretirala dečaka ometenog u razvoju na novosadskoj ulici tokom demonstracija. Snimak ovog zaista nedopustivog čina odmah je došao pred TV gledaoce uz tvrdnju autora snimka da se radi o našem kolegi ili o nekom drugom (takođe imenovanom) policajcu.

Nijedan urednik te skandalozne emisije u redakciji televizije koja je objavila snimak nije postavio makar površno pitanje ko im podmeće snimak sa takvim komentarom i imenima navodnih vinovnika. To naravno nije urađeno a na društvenim mrežama osvanuli su snimci na kojima se ne razaznaju lica koja čine nasilje nad dečakom, ali su zato tu imena naših kolega.

Što se tiče rečenog TV programa to se i moglo da očekuje, ali su se mogle i morale da oglase starešine našeg kolege i da istinom stanu iza svog inspektora, pošto je njima svakako poznato gde je Drmanac bio u navedeno vreme i čime se bavio. Ovako ispada da je odbrana od blaćenja jednog od najuspešnijih kriminalističkih inspektora je njegova privatna stvar, da on sada treba da ide po medijima i da se objašnjava, da ubeđuje javnost da nije kriv i da ne radi u Novom Sadu itd. Zaista, to je smešno i apsurdno i ispada da je raditi u policiji privatna aktivnost koju obavlja svako kako hoće, da nema rukovodne aktivnosti, da svaki pripadnik MUP-a, luta kako i gde hoće i radi šta hoće.

Nije ovde u pitanju samo kolega Drmanac. Nisu tako retki slučajevi da se policajci od strane svojih starešina, ostavljaju na „brisanom prostoru“ kada dođu pod lupu javnosti. To mora da se promeni u ime ugleda policije koja je ionako ovih dana pod snažnim udarom onih kojima ova aktuelna vlast ne odgovara, pa zbog toga naše kolege trpe čak i ovakve podmukle i ničim zaslužene moralne udare. - stoji u saopštenju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading