BAHATA GOSPOĐA MINISTARKA OKRUŽENA LOPOVIMA

Autor:

Vesti

14.07.2020

04:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle pisanja Srpskog telegrafa da se nalazi među onima koji su zaćutali kad je najteže, Zorana Mihajlović poručila je da "tabloidi ne treba da sastavljaju Vladu" i da jedino merilo treba da budu rezultati. A kakvi su ti rezultati, pokazuje i to što su joj iza rešetaka završila dvojica bliskih saradnika.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Zorana Mihajlović

Prvi je u januaru ove godine pao direktor JP "Infrastruktura železnice Srbije" Miroljub Jevtić, svojevremeno ministarkin savetnik.

- Uhapšeni direktor primio je mito od 10.000 evra zbog eksproprijacije zemljišta. Policija je u trenutku hapšenja pronašla novac, a uhapšeni su i advokati koji su dali mito - rekao je tada ministar policije Nebojša Stefanović.

Jevtić je očigledno bio čovek od velikog Zoraninog poverenja jer je u avgustu 2015. godine direktno iz njenog kabineta imenovan za v. d. direktora preduzeća "Kargo Srbija". Na tom položaju bio je 25 meseci, do septembra 2017, kada je postavljen za v. d. direktora "Infrastrukture železnice Srbije". I Srpski telegraf i drugi mediji su tada pisali da je Jevtić na saslušanju prvo rekao da je novac davao mužu ministarke Mihajlović, da bi potom tu optužbu povukao, a ona izjavila da je "razočarana njegovim ponašanjem".

RepublikaFoto: Tanjug/Zoran Žestić
Miroljub Jevtić

Početkom februara uhapšen je i državni sekretar ministarstva Miodrag Poledica. Njega i još četiri osobe tužilaštvo tereti za zloupotrebe u "Infrastrukturi železnice", tačnije zbog nameštanja tendera za rekonstrukciju Pančevačkog mosta.

Kada je pušten iz pritvora, dočekala ga je ispred zgrade Vlade, a u kabinetu su bili i svi ostali pomoćnici i državni sekretari iz ministarstva saobraćaja, a sve je začinila zajedničkom slikom za Instragam sa porukom: - #Prijatelj. #Saradnik.

RUKAVICE KAO CELA RADNIČKA PLATA

Zorana Mihajlović je poznata po preskupoj garderobi, torbicama i nakitu, kojim iritira narod, ali i predsednika stranke. Između ostalog, nosi bisernu ogrlicu od 14.000 evra, kao i minđuše sa biserima iz Francuske Polinezije i briljantima koji koštaju oko 4.000 evra.

Na polaganju zakletve kada je formirana Vlada prodefilovala je sa dve tašne bulgari, koje zajedno koštaju više od 4.400 evra. Mediji su tvrdili da, osim te, u kolekciji ima još tašnu šanel klasik od 4.000 evra i tašnicu džimi ču, koja košta "tričavih" 1.200.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Zorana Mihajlović

Bogato nakinđurena šeta i među radnicima na gradilištima širom Srbije. Na otvaranju puta kod Velikog Gradišta nosila je rukavice blumarin, čija je cena oko 240 evra. Društvene mreže su se zbog toga usijale, a glavno pitanje je bilo kolika ministarka ima primanja kad samo rukavice vrede kao radnička plata.

tašna bulgari (dva komada) 4.400 evra

biserna ogrlica 14.000 evra

minđuše sa biserima 4.000 evra

rukavice blumarin 240 evra

ukupno 22.640

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading