Čistka u SPS-u! Dačić žrtvuje kadrove da izvadi fleke?

Autor:

Vesti

14.07.2020

03:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U strategiji rušenja Aleksandra Vučića sastavni deo je da se odvoji SPS od Vučića, a ja to ne dam. I zato je ova opstrukcija i zahtevi za moju smenu, pod izgovorom da uništavam partiju i utapam SPS u SNS. Zato sada ovo rade, ali neće još dugo, poručuje Ivica Dačić, šef socijalista.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Ivica Dačić

U izjavi za Srpski telegraf ističe da mu se smučilo ponašanje pojedinaca koji ne shvataju da je od partije i borbi za fotelje i ličnih interesa važnija borba za Srbiju.

- Borio sam se rame uz rame sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Uradilo smo mnogo dobrih stvari koje su važne za Srbiju, koje su važne u teškoj bici koju vodimo za Kosovo i Metohiju. To je vrednije od bilo čega i neću dozvoliti da razni karijeristi na bilo koji način to unište - ističe Dačić.

Dodaje da je odlučan da pročisti SPS i da je već tokom jučerašnjeg dana krenula realizacija partijskih isključenja:

- Statutarna komisija Socijalističke partije Srbije isključila je iz partije danas dvojicu članova iz Inđije koji su učestvovali na rušilačkim demonstracijama ispred Narodne skupštine zbog postupanja suprotnog od politike partije i narušavanja ugleda SPS. Svako ko podržava ili učestvuje u nasilju, a povezan je na bilo koji način sa SPS, biće smenjen i isključen iz SPS.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Petar Škundrić

Dačić ističe da kazna neće mimoići ni bogate i visokopozicionirane kadrove socijalista.

- Petar Škundrić razrešen je dužnosti savetnika u Vladi Srbije. O odgovornosti Gorana Trivana zbog napada njegovog savetnika na predsednika Vučića raspravljaće se na sednici predsedništva.

SPISAK SOCIJALISTA ZA ODSTREL

Ivica Tončev

Novica Tončev

Branko Ružić

Goran Trivan

Petar Škundrić

Milutin Mrkonjić

Dušan Bajatović

Vanja Vukić

Slavica Đukić Dejanović

Žarko Obradović

Lider SPS dodaje da će sastanak predsedništva biti prilika da se pretrese ponašanje i ostalih funkcionera koji vode svoju politiku i zaboravljaju da su na funkcije došli zahvaljući SPS. Dačić nije želeo da govori o konkretnim imenima, ali iz njegovog okruženja tvrde da će pasti velike zverke.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Branko ružić

- Malo-malo, pa je Branko Ružić negde nešto rekao, uradio... Pa onda Dušan Bajatović, koji se oglasi u medijima samo kada ga napadnu za platu. Kada ste poslednji put videli da je Žarko Obradović reagovao? Oni koji nisu spremni ili su se umorili od borbe moraće da se sklone. Dosta je bilo gledano kroz prste - poručuju iz SPS.

Na listi onih koji umeju da zategnu odnose sa naprednjacima, kako pričaju naši izvori, jeste i Milutin Mrkonjić, počasni predsednik SPS. U izjavi za Srpski telegraf Mrkonjić šefu stranke poručuje da je izbacivanje pučista nepotrebno:

RepublikaFoto: Tanjug
Milutin Mrkonjić

- Nema šta Dačić da čisti stranku. I ja sam nezadovoljan rezultatima izbora, 10 odsto glasova je malo. SPS bi trebalo da ima stabilnu 25-30 odsto podršku. Ministri su bili stidljivi u prezentaciji svog rada, osim Dačića. Niko u rukovodstvu ne opstruiše rad SPS, koalicije, a naročito ne Dačića. Vučić se bez potrebe ljuti na socijaliste i sumnja u našu lojalnost. Mi smo državotvorna stranka, a pojedinačne slučajeve treba ispitati. Apsolutno podržavam mirne proteste, ali osuđujem vandalske demonstracije, kamenovanje policije i rušenje Beograda. Ali to nema veze sa partnerskim odnosima.

Škundrićev sin se brani sa slobode

Prvi osnovni sud u Beogradu odbio je predlog tužioca za određivanje pritvora Vladimir Škundriću, koji je pre tri dana bio uhapšen sa još dvadesetak osumnjičenih za nerede i nasilan ulazak u zgradu Skupštine Srbije. Predlog za pritvor je odbijen i za još dvojicu osumnjičenih N. B. i V. T., koji su s njim uhapšeni, i oni su nakon saslušanja pušteni da se brani sa slobode.

Sin Petra Škundrića tereti se za krivično delo ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti iz Zakona o javnom redu i miru.

Nogo nije član SPS

Dačić u izjavi za Srpski telegraf tvrdi da Sreto Nogo, otac Srđana Noga, koji je pozivao na rušenje grada, nije član njegove partije:

- Nogo je bio je sekretar Saveznog ministarstva za telekomunikacije u vreme Slobe Miloševića, pre 2000. godine. Otkad sam ja izabran za predsednika, nije u SPS.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading